Tre personer forsøgte at befri indsat i Slagelse Arrest

Politiet var tirsdag aften massivt til stede ved arresten i Slagelse i en større aktion. Bevæbnede personer forsøgte angiveligt at befri en indsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var tirsdag aften massivt til stede ved Slagelse Arrest, hvor bevæbnede personer angiveligt forsøgte at befri en indsat i arresten.

Politiet fik tidligere på aftenen underretninger om, at der muligvis skulle foregå en væbnet befrielsesaktion af en indsat i Slagelse arrest.

På baggrund af en intensiv efterforskning lykkedes det imidlertid Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi her til aften kort før klokken 20, at foretage anholdelse af tre personer ved Slagelse arrest. I forbindelse med anholdelserne blev der fundet et skarpladt våben.

quote Der er efter vores overbevisning tale om en meget alvorlig sag, hvor nogle bevæbnede personer har forsøgt at befri nogen i Slagelse Arrest

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Der er efter vores overbevisning tale om en meget alvorlig sag, hvor nogen bevæbnet personer har forsøgt at befri nogen i Slagelse Arrest, siger Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Skal afhøres nærmere

Kim Kliver understreger, at man hos politiet ser på dette med den allerstørste alvor, når man vil forsøge at befri en indsat ved brug af våben.

- Vi har et billede af, hvem der skulle befries. Men det vil vi ikke ind på, da vi stadig er tideligt i efterforskningen, fortæller Kim Kliver til TV ØST.

Kim Kliver ønsker over for TV ØST ikke at kommentere, hvorvidt de tre personer i forvejen er kendt af politiet.

Politiet har i forbindelse med sagen haft et tæt og godt samarbejde med Kriminalforsorgen.

De tre anholdte skal nu afhøres nærmere, og det formodes, at de anholdte personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen med begæring om varetægtsfængsling.