Fri for forstyrrelser i timen: På Nordbyskolen låser de elevernes mobiler inde

På Nordbyskolen i Nykøbing Falster er man træt af mobiltelefonens forstyrrelse i skoletiden. Derfor bliver elevernes mobiltelefoner låst inde hver morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Nordbyskolen i Nykøbing Falster er man træt af mobiltelefonens forstyrrelse i skoletiden. Derfor bliver elevernes mobiltelefoner låst inde hver morgen og udleveret igen efter skole.

Skolen er nemlig blevet til en såkaldt mobilfri skole.

- Nu har vi lært at være sammen med hinanden, siger Matti Høngaard, der er elevrådsformand på Nordbyskolen.

Og han har været elevernes stemme i beslutningen om at afskaffe mobilen i skoletiden.

quote Nu er der ingen forstyrrelser, hvor vi forhen kunne opleve, at der er i hver time lige tikkede en SMS ind. Det skabte ekstremt meget uro og afbrydelser

Anja Christensen, underviser på Nordbyskolen

- Det har været ret irriterende i frikvartererne, fordi man er vant til at bruge sin mobil, men, jeg synes, det er godt, at man ikke bliver forstyrret i timen, hvis man lige skal tjekke en besked, tilføjer elevrådsformanden.

Øger koncentrationen

Den øgede koncentration i timerne er noget, som klasselærerne kan mærke.

- Nu er der ingen forstyrrelser, hvor vi forhen kunne opleve, at der er i hver time lige tikkede en SMS ind. Det skabte ekstremt meget uro og afbrydelser, siger lærer Anja Christensen.

Styrker samværet

Men det er ikke helt nyt for elever og lærere pakke telefonen væk. I efteråret afprøvede Nordbyskolen mobilfri skole som en forsøgsordning.

Nu gør skolen det permanent, fordi man for ledelsens side fornemmer, at det øger koncentrationen og styrker samværet blandt eleverne.

Det får dog en lidt blandet modtagelse fra eleverne, der ikke helt kan undgå at savne mobilen i pauserne mellem timerne. Men størstedelen, som TV ØST talte med, ser dog en mobilfri skole som en fordel. 


Nyhedsoverblik