Skole: Mobiltelefoner forbudt

På Søndre Skole i Rødby er der ingen mobiltelefoner eller smartphones, der forstyrrer undervisningen. Skolen har indført totalt mobiltelefonforbud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På mange skoler oplever lærerne, at eleverne har svært ved at koncentrere sig, fordi de hele tiden piller ved mobiltelefonerne i stedet for at følge med i undervisningen. På Søndre Skole i Rødby har de taget konsekvensen: I det nye skole år er der indført forbud mod mobiltelefoner i skoletiden. 

Alle elever skal ved skoledagens begyndelse aflevere mobiltelefonen til deres lærer, som så låser dem inde i en af de værdibokse, som er blevet opsat i hver klasse:  

- De giver mere ro, og de render ikke på toilettet hver gang de mærker at mobilen vibrerer i lommen på dem, fortæller lærer i 9.C Mette Møller, der er godt tilfreds med ordningen.  

Du får ikke eleverne i 9.C til at lave opdateringer på facebook, hvor de praler med at de går på en mobilfri skole, men de må alligevel give deres lærere ret i, at facebook og andre sociale tjenester tidligere fyldte meget i undervisningen.  

- Når det lige var lidt kedeligt, så kunne jeg godt sidde og chatte med mine venner i de andre klasser, fortæller Mikkel Kruse Nielsen, der godt nok ikke vil kalde det fremskridt, at han har mistet retten til at være online på mobilen uafbrudt, men alligevel godt vil indrømme, at der også er positive ting ved mobilforbuddet. 

- Jeg snakker mere med de venner der er her i klassen, og det er jo meget godt, siger han.