Psykolog: Åben rådgivning i skolerne er en god idé

På Møn Skole i Stege får eleverne nu mulighed for at gå anonymt til en psykolog i to timer én gang om ugen. Og det er en god idé, mener psykolog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Møn Skole i Stege får eleverne nu mulighed for at gå anonymt til en psykolog i to timer én gang om ugen.

En åben rådgivning er blevet etableret på fire skoler på Møn for 7.-10. klasse og eleverne kan henvende sig med hvad som helst – uden at der bliver oprettet en sag på det.

Og formålet er at øge trivslen blandt de unge. Det mener privat praktiserende psykolog, Lars Landberg, fra Vordingborg, er en god idé. 

- Jeg kan mærke, at de kommunale psykologer ikke har tid til at tage de her ting op - de her mere konsultative opgaver. Derfor bliver jeg glad for at høre det, siger Lars Landberg til TV ØST.

- Jeg har flere børn og unge, som har store problemer.

quote Selv om skolerne siger, at de er mobbefri, så er de det altså ikke. Jeg har haft mange børn, som bliver mobbet

Lars Landberg, privat praktiserende psykolog i Vordingborg

Mange med sociale problemer

Lars Landberg forklarer, at han tror, at de vil opleve, at mange børn og unge har sociale problemer, som han kalder det. 

- Selv om skolerne siger, at de er mobbefri, så er de det altså ikke. Jeg har haft mange børn, som bliver mobbet. Og der vil det her nok være en god hjælp til det, siger han og tilføjer: 

-​ Dem, der kommer forbi er, fordi det er alvorligt. Jeg tror ikke, de unge vil bruge det bare til kæresteproblemer. 

- Jeg tror også, de vil opleve, at nogle unge har problemer derhjemme med - et skud fra hoften - forskellige misbrugsproblemer. Det kan være alkohol. Men det kan også være, at de mangler nærvær og omsorg, fordi deres forældre har for travlt. 

skolespykolog.jpg
Læs også
Psykologhjælp skal øge trivslen hos skoleelever på Sydsjælland
skolespykolog.jpg
Læs også
Psykologhjælp skal øge trivslen hos skoleelever på Sydsjælland

Det er en betinget tavshedspligt

Rådgivningen vil være anonym og der vil ikke blive indberettet en sag på det. Og det er ganske positivt, lyder det fra Lars Landberg.

- Det, tror jeg, er en god vej. Mange er måske bange for, at det vil blive inberettet til forældrene, hvis det ikke er anonymt, siger Lars Landberg.

- Men det er jo en betinget tavshedspligt. For som psykolog skal man jo indberette og handle, hvis der dukker nogle meget alvorlige ting op. 


Nyhedsoverblik