Psykologhjælp skal øge trivslen hos skoleelever på Sydsjælland

De unge på skolerne kan fremover henvende sig anonymt til en skolepsykolog til en snak om hvad som helst. Vordingborg Kommune håber på mere trivsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er blandt andet på Møn Skole i Stege eleverne nu får mulighed for at gå anonymt til en psykolog i to timer én gang om ugen.

En åben rådgivning er blevet etableret på fire skoler på Møn for 7.-10. klasse og eleverne kan henvende sig med hvad som helst – uden at der bliver oprettet en sag på det.

- Jeg tror, der er rigtig mange elever, som kommer til at nyde godt af det her, fordi de måske ikke har det her forhold til deres forældre eller til nogle andre som de føler, de kan snakke ordentligt med, fortæller 15-årige Sif Andersen, der går i 9.P.

quote Jeg tænker virkelig, at det på sigt kan blive en kæmpe hjælp til vores unge

Winnie Kistrup, viceskoleleder 

Bedre trivsel for de unge

Ifølge Vordingborg Kommune er formålet at øge trivslen hos de unge elever.

- Jeg tænker virkelig, at det på sigt kan blive en kæmpe hjælp til vores unge, sådan så ting ikke når at blive så store at de vælter dem, siger viceskoleleder Winnie Kistrup.

Målet er ikke kun at få eleverne til at klare sig bedre i skolen - men også at forbedre de unges forhold til både familie og venner, som kan være en del af snakken hos psykologen, der står til rådighed på skolen én gang om ugen.

- Det er jo sådan nogle afgrænsede problematikker, som for eksempel kæresteproblemer, man er lige begyndt på en ny skole eller man har nogle relationer, som man synes er lidt svære og som man gerne lige vil have vendt, forklarer psykolog Josephine Emilie Ohrt Würtz.

quote Forhåbentligt kommer det til at betyde, at de får bedre trivsel

Jeanette Lyhne, skolens trivselscoach

Kæresteproblemer fylder

Ifølge skolens trivselscoach Jeanette Lyhne er det især kæresteproblemer, venskaber, problemer i skolen eller hjemmet som fylder hos teenagerne. Og en psykolog, der står til rådighed er en rigtig god idé, lyder det.

- Forhåbentligt kommer det til at betyde, at de får bedre trivsel og får mere ud af at gå i skole simpelthen, siger Jeanette Lyhne.

Udover Møn Skole vil der også fremover være åben rådgivning til alle kommunens grundskoleelever på Præstø Skole, Kulsbjerg Skole, Svend Gønge-skolen samt Gåsetårnskolen i Vordingborg.

- Det betyder rigtig meget for mig ligesom bare at vide, at man har en man kan gå til, som ikke er en, man kender og ikke en man har snakket med før, det er ret dejligt, siger Sif Andersen fra Møn Skole.


Nyhedsoverblik