Politiet efterlyste formodet gerningsmand til flere "bank"-bedragerier

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser en mand, der ifølge politiet er mistænkt for at have begået bedrageri flere steder i politikredsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
På baggrund af de mange henvendelser har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu identificeret gerningsmanden.
Clock22. sep 2022, kl. 14:45

Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, Vordingborg, Nykøbing Falster og Sakskøbing.

Listen er lang over byer i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds, hvor en mand ifølge politiet har begået bedrageri i august og september måned.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har endnu ikke haft succes med at identificere den formodede gerningsmand, og derfor beder politikredsen nu offentligheden om hjælp til at finde ham for at ”få sat en stopper for det grove bedrageri”. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

quote Vi ser med stor alvor på disse sager, blandt andet fordi ofrene ofte er sårbare borgere

Lars Steffensen, vicepolitiinspektør

Ringer ”fra banken”

Bedrageriet består i, at manden kontakter ældre borgere telefonisk og udgiver sig for at være fra banken. Over telefonen bilder manden den pågældende borger ind, at nogen forsøger at trække penge fra vedkommendes konto, og at han derfor vil komme forbi og hente kontokortet, så overførslen kan blive standset. Efterfølgende møder manden så op på borgerens adresse og franarrer personen både kort og kode for dernæst at trække store beløb fra betalingskortet.

- Vi ser med stor alvor på disse sager, blandt andet fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem, siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen.

Læs også
Politi efterlyser to mænd - mistænkt for groft bedrageri mod ældre
Læs også
Politi efterlyser to mænd - mistænkt for groft bedrageri mod ældre

Vicepolitiinsspektøren understreger i den forbindelse, at man ikke skal lade sig narre og give hverken kort eller kode til ”banken”. Bankerne arbejder nemlig slet ikke på denne måde.

- Bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerne om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme, siger han.

Signalement af efterlyste

Den efterlyste beskrives som: Mand mellem 25 og 35 år. Cirka 1.80-1.85 meter høj, almindelig af bygning, sort kort hård, mørkt fuldskæg og tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte. 

Hvis du kan hjælpe med at identificere manden, eller hvis du har andre oplysninger i sagen, bedes du kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på telefon 1-1-4.