Politi efterlyser to mænd - mistænkt for groft bedrageri mod ældre

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser to mænd, som er fanget på videoovervågning. De er mistænkt for at franarre ældre borgere deres kreditkort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi beder nu borgere om hjælp med at finde to mænd.

De er mistænkt for flere forhold af groft bedrageri, hvor de har franarret ældre borgere deres kreditkort.

- De har ringet op og udgivet sig for at være fra deres bank eller lignende. Så har de mødt op personligt og snydt borgerne til at udlevere deres kort og kode, siger Rune Nilsson, der er politikommissær hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Fanget af overvågning

Efterfølgende er de to mænd blevet fanget på videoovervågning den 19. juli 2021 i Næstved, da de brugte et hævekort, de havde franarret fra en ældre mand. 

- Vi har forsøgt at identificere dem i egne rækker først, men da det ikke er lykkedes, beder vi nu offentligheden om hjælp, siger Rune Nilsson.

Politiet hører meget gerne fra personer, der kan genkende de to personer på telefon 114.

Signalement

Politiet advarede ældre borgere

Den 22. juli skrev TV2 ØST, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi over nogle dage havde modtaget flere anmeldelser om tricktyverier. Derfor advarede de ældre mennesker, som var tricktyvenes primære ofre. 

Politiet mistænker, at det er de to efterlyste mænd, der står bag de omtalte sager.  

Læs også
Politiet advarer: - Tricktyve jagter ældre
Læs også
Politiet advarer: - Tricktyve jagter ældre

Borgere blev lokket til at udlevere både kreditkort og tilhørende kode, såvel som andre personoplysninger.

- Ganske kort efter svindlerne har fået kreditkortet udleveret, bliver der typisk hævet et stort kontantbeløb, og så er de over alle bjerge. Det mest effektive middel mod den type kriminalitet er forebyggelse, fortalte Thorkild Steen Jensen, der er politiinspektør for Lokalpoliti og Efterforskning ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, i pressemeddelelsen den 22 juli.

Politiet advarer specifikt ældre borgere, fordi det især er denne gruppe, der udsættes for tricktyverier. 

Læs også
Falske hjemmehjælpere snød ældre
Læs også
Falske hjemmehjælpere snød ældre

Det sker ifølge politiet, da mange ældre har stor tillid til myndigheder og autoriteter, og de udviser gerne hjælpsomhed overfor fremmede. Derfor risikerer de at falde for et svindelnummer.

Hvis man er blevet udsat for tricktyveri, skal man anmelde det til politiet, ligesom man også skal tage kontakt til sit forsikringsselskab, opfordrer politiet.