Påkørte politiet og kørte 190 km/t - mand kræves fængslet efter biljagt på Sjælland og Falster

Politiets patruljevogne og en civil bilist blev påkørt af en hurtigkørende 22-årig mand. Han fremstilles søndag middag i grundlovsforhør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt lørdag aften fire personer i en bil på det nordlige Falster efter en længere biljagt.

Søndag middag bliver en 22-årig mandlig fører af bilen fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Næstved, hvor han er sigtet for at bringe andres liv i fare med hensynsløs kørsel.

Omkring klokken 18.30 begyndte politiet at følge efter en Folkevogn Passat i Stensved nær Vordingborg, og ved 19-tiden lykkedes det politiet at få bilen bragt til standsning og anholde føreren. Det skete i Øster Kippinge på Falster.

Bilen blev beslaglagt på stedet.

Påkørte politiet og civil bilist

Undervejs påkørte bilisten både politiets patruljevogne og en civil bilist. Politiet har også målt ham til at køre for stærkt.

Blandt andet er han på en strækning, hvor det er tilladt at 60 km/t, målt til at køre 140-150 km/t, mens han kørte 180-190 km/t i en zone, hvor man maksimalt på køre 90 km/t.

Det oplyser Mia Østergaard fra anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

I begge tilfælde er hastigheden overskredet med mere end 100 procent, hvilket også er med til at danne grundlag for, at anklagemyndigheden sigter manden for at overtræde den bestemmelse i straffeloven.

Netop en overtrædelse af denne bestemmelse kvalificerer opførslen som såkaldt vanvidskørsel i forhold til en lovændring, som blev vedtaget i februar.

Her kan straffen øges med 50 procent i forhold til tidligere.

Det er uvist, om manden også kørte i påvirket tilstand.

I forbindelse med episoden søger politiet vidner, som kan ringe på telefonnummeret 1-1-4.