Dommer fængsler mand efter vanvidskørsel – kørte 14 kilometer mod færdselsretningen

Manden erkender at have kørt bilen, men ikke, at kørslen kunne bringe andre folk i fare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 26-årig mand er blevet varetægtsfængslet frem til den 21. april, efter han som føre af en bil tidligt lørdag morgen i påvirket tilstand kørte gennem en bom i den forkerte retning på Storebæltsbroen og fortsatte på motorvejen i den forkerte vejbane.

Det har en dommer ved Retten i Næstved besluttet ved et grundlovsforhør, oplyser anklager Mia Østergaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

En lovændring i februar giver mulighed for at straffen for vanvidskørsel kan hæves med 50 procent, hvis en bilist udsætter andre personer for fare.

Artiklen fortsætter under Twitter-opslaget.

Manden erkender at have kørt bilen, men nægter sig skyldig i at have kørt på en sådan måde, der forvolder fare for andres liv, som sigtelsen lyder på.

Den 26-årige mand har kæret afgørelsen om varetægtsfængslingen til Østre Landsret.

Passager ikke fremstillet

I de tidlige morgentimer kom manden kørende fra Sjælland mod Fyn i en Mercedes. Da de nåede til Storebæltsbroen, betalte de ved betalingsanlægget og kørte igennem, inden de efter noget tid pludselig vendte om og kørte tilbage mod færdselsretningen. 

Politiet fik anmeldelsen omkring klokken 05.13 og satte straks efter de to personer. Fem-ti minutter senere lykkedes det politiet at stoppe bilen nær Slagelse med sømmåtter.

Ifølge Ritzau nåede manden at køre 14 kilometer i den forkerte retning.

Bilen har kørt mellem 80 og 140 kilometer i timen.

Der var også en passager i bilen, som blev anholdt og taget med af politiet. Han har dog ikke været blevet fremstillet, oplyser anklager Mia Østergaard.

Den 26-årige mand er også sigtet for at have stjålet bilen, hvilket han erkendte.

Politiet hører fortsat gerne fra vidner i sagen, oplyser det på Twitter.