Nyudråbt servicehavn vil give nye arbejdspladser

Klintholm Havn er netop udråbt som servicehavn for havmølleparken Kriegers Flak. Det tegner godt for erhvervslivet, mener Vordingborgs borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De får travlt på Klintholm Havn i de næste 25 år. Her skal de nemlig servicere intet mindre end 72 havmøller i den kommende havmøllepark Kriegers Flak.

Det har det svenske offshoreselskab Vattenfall netop vedtaget, skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Den beslutning er borgmester Michael Seiding Larsen (V) fint tilfreds med. 

- Sammen med Vordingborg Havns udvidelse, Storstrømsbroens produktionssted på Masnedø og certificeringen af Møn og Nyord til Dark Sky Park og biosfæreområde, kan jeg kun se, at der er grund til optimisme, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Vordingborg kommune har fået tidlig julegave i år

Klintholm Havn lå i konkurrence med flere danske og udenlandske havne om at blive servicehavn. 

Og der er grund til glæden fra Vordingborg Kommune.

Vattenfalls beslutning om at vælge Klintholm Havn betyder, at der bliver 30-40 nye arbejdspladser, hvoraf de omkring 15 vil være permanente arbejdspladser for servicemedarbejdere.

- Det, at man styrker havnen erhvervsmæssigt, betyder meget for havnens videre udvikling, siger udviklingsdirektør Jan Michelsen fra Vordingborg Kommune.

Dertil kommer de håndværkere og håndværksvirkomheder, som får gavn af servicehavnen, og nye virksomheder som vil placere sig i området.

- Vi har forberedt os godt på det og er klar til at rykke i arbejdstøjet, og vi håber, at mange af vores lokale virksomheder bliver leverandører til Vattenfall, siger udviklingsdirektøren.