Energiselskab laver kæmpe havmølleordre: 72 møller skal stilles op ved Kriegers Flak

Tre danske havvindparker skal drives af vindmøller fra Siemens Gamesa, der får milliardordre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er noget af en ordre, som energiselskabet Vattenfall har placeret hos den tyske vindmøllefabrikant Siemens Gamesa.

Hele 113 turbiner med en kapacitet på 8 megawatt skal drive de kommende danske havvindmølleparker ved Kriegers Flak samt Vesterhav Syd og Vesterhav Nord.

quote Vi vandt de danske bud til rekordlave priser i forventning om, at vi ville kunne reducere omkostningerne på alt fra drift til møller

Michael Simmelsgaard, landechef for Vattenfall i Danmark

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Vattenfall, der er udsendt tirsdag.

De tre parker vil tilsammen få en kapacitet, der kan dække det årlige elforbrug for mere end en million danske husstande.

Rekordlave priser

Vattenfall vandt tilbage i 2016 retten til at opføre de tre parker for næsen af blandt andre det daværende Dong Energy - nu Ørsted.

Og man har udnyttet de tre vindende bud til at opnå en pæn mængderabat hos Siemens, fortæller Michael Simmelsgaard, der er landechef for Vattenfall i Danmark. 

Vattenfall vinder udbud om Kriegers Flak med en pris på 37,2 øre per kilowatttime, laveste pris nogensinde.
Vattenfall vinder udbud om Kriegers Flak med en pris på 37,2 øre per kilowatttime, laveste pris nogensinde. Foto: TV2 ØST

- Vi vandt de danske bud til rekordlave priser i forventning om, at vi ville kunne reducere omkostningerne på alt fra drift til møller.

- For at realisere det skulle vi naturligvis også have den bedste aftale hos vores mølleleverandør. Det har vi fået til gavn for danske skatteydere, elforbrugerne og Danmarks grønne omstilling, siger Michael Simmelsgaard i pressemeddelelsen. 

Fakta