Nabo hørte politiets skud: - Jeg skal lige komme mig over chokket

Flere borgere i Lundby blev vækket af larm fra stationen torsdag nat, hvor politiet skød en mand, der udviste truende adfærd med en kniv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til torsdag udviklede sig dramatisk i den lille stationsby Lundby, der ligger mellem Vordingborg og Næstved.

Klokken 01.35 blev politiet tilkaldt af personalet i et regionaltog, der holdt på Lundby Station, fordi der befandt sig en 42-årig, udenlandsk mand i toget, som opførte sig truende med en kniv.

Truslerne rettede sig både mod togpersonalet og togets ene passager. Det førte til sidst til, at politiet skød manden, som nu er på hospitalet. 

Tip os

Den dramatiske episode gik ikke ubemærket hen for naboerne til stationen.

- Jeg vågnede, da jeg hørte en, der råbte og skreg virkelig højt, så jeg skulle over og se, hvad der foregik.

-  Her så jeg en politibil, der holdt derude, og så kom der to andre politibiler også. Betjentene løb op på togskinnerne, og efter to til tre minutter hørte jeg tre skud, fortæller Maibritt Mårsted fra Lundby til TV2 ØST og fortsætter:

- Det var sådan lidt skræmmende, når man ikke lige ved, hvad der foregår derovre. Man kunne bare se, at toget holdt der.

Den 42-årige mand med udenlandsk baggrund blev klokken 14 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster in absentia, altså uden mandens deltagelse, fordi han på grund af sine skader ikke var i stand til at være i retten. Her blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Maibritt Mårsted var en af de naboer, der blev holdt vågen af uroen fra stationen torsdag nat.
Maibritt Mårsted var en af de naboer, der blev holdt vågen af uroen fra stationen torsdag nat. Foto: Toke Sloth Grøndahl - TV2 ØST

Skud sårede mand

Ifølge politiet eskalerede situationen, da politiet forsøgte at anholde manden med den truende adfærd, og det førte til, at politiet måtte affyre skud imod ham. Sagen er derfor nu overgået til den Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), og de har indtil videre ikke ville kommentere på, om manden er blevet ramt af mere end ét skud.

Sikkert er det dog, at manden er blevet ramt og såret, da han efterfølgende er blevet kørt med ambulance til hospitalet. Politiet har ikke ville oplyse yderligere om mandens tilstand.

- Da de (ambulanceredderne, red.) kom op på broen deroppe, så jeg, at der lå en med tæppe over hovedet. Og så holdt ambulancen derovre i, tror jeg, en halv time, fortæller Maibritt Mårsted.

Politiets kriminalteknikere arbejdede på Lundby Station frem til klokken 10 torsdag formiddag.

Utrygge naboer

Karina Havenkvist bor lige over for Lundby Station, og nattens hændelse har også holdt hende vågen den halve nat.

- Jeg synes, det var voldsomt. Også den der uvished om vi kunne være i fare, og om der kunne ske noget, når man hører skud lige pludselig, fortæller hun.

Umiddelbart efter episoden gik Karina Havenkvist ned på gaden for at lufte sin hund, og her forsøgte hun at blive klogere på, hvad der var foregået på stationen.

- Man ved jo ikke, hvad der sker. Så jeg spurgte en betjent, og det første jeg fik at vide af hende var, at jeg ikke måtte gå til stationen. De måtte ikke udtale sig om noget, men jeg fik at vide, at jeg ikke var i fare, fortæller hun.

Karina Havenkvist har kun boet i Lundby i et par måneder, men hun har indtryk af, at det normalt er en stille og rolig by.
Karina Havenkvist har kun boet i Lundby i et par måneder, men hun har indtryk af, at det normalt er en stille og rolig by. Foto: Toke Sloth Grøndahl - TV2 ØST

Politiet var til stede på Lundby Station frem til klokken 10 torsdag formiddag, hvor de foretog tekniske undersøgelser. I løbet af natten var der derfor en del uro i området, og det gjorde det svært for både Karina Havenkvist og Maibritt Mårsted at falde i søvn igen.

- Det har været en lang nat. Jeg har været vågen siden klokken halv to eller deromkring og så til klokken fem i morges. Der var jo gang i den herude hele tiden, fortæller Maibritt Mårsted.

En stille og rolig by

Begge naboer giver udtryk for, at Lundby normalt er en fredelig by, så det skræmmer dem, når sådan noget sker så tæt på.

- Pludselig at vågne op til skud i en by, der ellers virker stille og rolig. Dén var ikke særlig sjov, fortæller Karina Havenkvist.

- Jeg skal lige komme mig over chokket, det kører sådan lidt rundt i hovedet, siger Maibritt Mårsted.

Politiets efterforskning på stationen betød, at al togdrift mellem Nykøbing Falster og Næstved blev indstillet frem til klokken 10 torsdag formiddag, og at der i stedet var indsat togbusser.

Opdatering
Artiklen er klokken 16:30 opdateret med oplysningen om, at manden er varetægtsfængslet i fire uger.