Ikonisk bil fra Olsen-banden sat til salg

Hvis du går og drømmer om at eje et klenodie fra de folkekære Olsen-banden-film, så har du nu muligheden. En original bil fra filmene er til salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag dukkede en salgsannonce frem på Den Blå Avis, som stikker noget ud fra de sædvanlige gadgets, køkkenmaskiner og cykler, som den online markedsplads ellers har at byde på.

Der er tale om en bil – men ikke en hvilken som helst af slagsen.

quote Den er helt unik

Kasper Christensen, Møn

Det er nemlig en Chevrolet Bel Air fra 1959, som i 70’erne og 80’erne spillede en stor rolle i de folkekære Olsen-banden-film.

Det er Kasper Christensen fra Tjørnemarke på Møn, der har bilen til salg. Selv købte han bilen den 22. oktober 2016, hvorefter han brugte fire måneder på at sætte den i stand.

- Jeg sælger den, fordi vi gerne vil prøve noget andet nu. Vi vil gerne prøve at lege med nogle andre biler, og skal vi det, så skal vi også have noget økonomi til det, fortæller Kasper Christensen til TV2 ØST.

VIDEO: TV2 ØST var med i 2017, da Kasper Christensen var færdig med at istandsætte Olsen-banden-bilen, og den skulle til syn. 

 

Koster over to millioner kroner

Derfor er klenodiet fra Olsen-banden-filmene heller ikke helt billig. På Den Blå Avis står den til at koste 2,2 millioner kroner.

- Hvis der kommer nogle virkeligt seriøse bud, så kan vi jo tale om tingene. Men jeg vil ikke forære den væk. Der er kun den. Den er helt unik, siger Kasper Christensen.

Bilen er, som den skal være, siger han, med alle de skrammer og buler, der hører sig til sådan et stykke filmhistorie. Og Kasper Christensen håber ikke, at bilens kommende ejer vil lade den stå og samle støv i garagen.

- Alle kan få lov til at købe den, men jeg håber jo, at der er nogen, der har lyst til at vise den frem og komme ud til arrangementer. Det fortjener den. Det er filmhistorie, og det er nok også noget af Nordisk Films største filmhistorie, siger han.

Sådan her ser annoncen ud på dba.dk:

 
  Foto: dba.dk

Benny tog første køretur 

I de tre år, som Kasper Christensen har ejet bilen, har de to oplevet lidt af hvert sammen.

- Vi har været til Fredericia Bilmesse nogle gange, og i hele 2018 stod den på Nordisk Film som en del af udstilling der. Derudover har den kørt til konfirmationer og bilarrangementer og fragtet et par runde fødselarer.

quote Alle de gode oplevelser kommer jo ikke skidt igen

Kasper Christensen, Møn

Derudover var bilen – og Kasper Christensen – på en ganske særlig tur den 7. april 2017. Her sad Morten Grunwald, der spillede Benny i de ikoniske film, nemlig bag rattet.

Ved hans side sad Jes Holtsø, der spillede Kelds søn Børge, og med i bilen var også Ove Sprogøes søn – bedre kendt som Egon Olsen - Henning Sprogøe.

- Så det er også prøvet, siger Kasper Christensen med et grin.

BILLEDE: HER&NU var med, da Morten Grunwald, Jes Holtsø og Henning Sprogøe var ude at køre i bilen.

 
  Foto: Privatfoto

Gode minder kommer ikke skidt tilbage

Selvom han er afklaret med, at bilen nu skal et andet sted hen, så er det alligevel ikke helt nemt at skulle sige farvel.

- Lige nu, mens den stadig står her, er det okay. Men den dag, den forsvinder herfra, bliver det nok lidt mærkeligt. Når man har brugt oceaner af tid på noget. Men alle de gode oplevelser kommer jo ikke skidt igen, siger Kasper Christensen.

Disse film var bilen med i

Olsen-banden-entusiasten fra Møn har endnu ikke fået nogen henvendelser på salgsannoncen.

Bilen blev synet i 2017 og har otte års veteran syn. Den var med i seks Olsen-banden-film.