Folkemøde om nedgradering af havn: - Vi er nødt til at have skibene for at have miljøet på havnen

Hårbølle Havn på Møn skal ikke være en jollehavn. Det var budskabet til demonstrationen, der lørdag blev afholdt på Hårbølle Havn på Møn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var levende musik, der var fadøl – og en større gruppe mennesker, der ved et såkaldt folkemøde eller demonstration protesterede mod ideen om at omdanne Hårbølle Havn på Møns sydvestlige hjørne til en jollehavn.

- Vi kan ikke undvære sejlbådene.

quote Der er ingen ond vilje i kommunen med hensyn til udviklingen af Hårbølle Havn

Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune

- Det er dem, der skaber livet på havnen, og en anledning til, at de mange gæster kommer her til havnen. Det handler om lov og miljø. Vi skal ikke omdannes til en jollehavn. Derfor arrangerede vi denne demonstration i dag, fortæller havneudvalgsformand Leif Larsen.

Han bor selv 200 meter fra havnen, og ser den som afgørende for området.

- Havnen tiltrækker mange fra landsiden, som kommer for at være en del af det miljø, der er herude. Vi er nødt til at have skibene for at have miljøet på havnen, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der var mødt mange op, da der lørdag var folkemøde på Hårbølle Havn.
Der var mødt mange op, da der lørdag var folkemøde på Hårbølle Havn. Foto: Arkivfoto

Borgmester: Ikke en havn i afvikling

Vordingborg Kommune har drøftet muligheden for at omdanne havnen til en jollehavn – men det er pillet af dagsordenen, sagde Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed (S) lørdag i en tale til demonstrationen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Borgmester Mikael Smed (S) på Hårbølle Havn.
Borgmester Mikael Smed (S) på Hårbølle Havn. Foto: Arkivfoto

- Det har aldrig været på tale, at kommunen ville bygge en jollehavn herude. Det var bare et eksempel på en udvikling, vi skal igennem. Vi har fundet 6,2 millioner kroner, og dem bruger vi vil at få vintersikret havnen ved at lave betonkajen, ydermolen og molehovedet. Dernæst taler vi med brugerne og borgerne herude om, hvordan skal Hårbølle Havn udvikle sig i fremtiden, siger borgmesteren, der understreger, at der er tale om en havn i udvikling, ikke en havn i afvikling.

- Der er ingen ond vilje i kommunen med hensyn til udviklingen af Hårbølle Havn, understregede borgmesteren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud, da der lørdag var folkemøde på Hårbølle Havn.
Sådan så det ud, da der lørdag var folkemøde på Hårbølle Havn. Foto: Arkivfoto

Og at havnen i Hårbølle ikke skal afvikles, er noget, som borgmesteren og de øvrige politikere vil blive holdt oppe på, siger Leif Larsen.

- Som man kan se, er der stor opbakning til havnen – og her er ikke kun borgere fra lokalområdet, men også fra Vordingborg og Præstø. Vi vil holde politikerne op på, at de næsten har lovet at renovere hele havnen, så den bliver som den er nu, siger han.