Corona sætter naturperler under pres - nu lancerer kommune ture med afstand

Folk valfarter ud i naturen som aldrig før, og det sætter populære naturperler under pres. Nu foreslår Vordingborg Kommune alternative destinationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark er lukket ned, og det får os til at søge udenfor i naturen. Men mange af os søger de samme steder hen, og det har skabt trængsel på populære naturområder.

Det forsøger Vordingborg Kommune nu at komme til livs.

quote Vi har haft ti gange flere biler end en almindelig marts-weekend

Niels Natorp, leder af Geocenter Møns Klint

Naturvejlederne i Vordingborg Kommune har nemlig sammen med Naturstyrelsen og lokale lodsejere lavet en lang liste med forslag til smukke og spændende naturoplevelser, som kan opleves med mindre risiko for store menneskemængder.

- Vi har lavet en liste over steder, som folk måske ikke har været ude at besøge. Det er nogle steder, som kan være lidt ukendte for folk. Simpelthen for at give gode ideer til, hvor man også kan tage hen og opleve naturen og samtidig holde afstand til hinanden, fortæller Susanne Rosenild, naturvejleder i Vordingborg Kommune.

Ture med afstand

Kommunen kalder forslagene for Ture med afstand, og listen tæller over 20 alternative forslag til naturskønne områder i Vordingborg Kommune.

- Vi har forsøgt at lave en så stor og lang liste som muligt, så folk kan sprede sig ud og vælge forskellige steder at tage hen. Vi har talt med nogle af de private skovejere, hvis skove folk rigtig gerne vil ud i, og vi har talt med Naturstyrelsen omkring deres områder. Så vi har koordineret det ud fra, hvor det er smartest at invitere folk ud – både i forhold til parkeringspladser og i forhold til spændende steder at opleve, fortæller Susanne Rosenild. 

Møns Klint trækker

TV2 ØST har tidligere fortalt, at Naturstyrelsen opfordrer danskere til at søge nye steder hen, så man ikke flokkes på de samme steder.

Ét af favoritstederne er Møns Klint, hvor man i lørdags kunne tælle 500 biler på parkeringspladsen.

Video: Møns Klint oplever for tiden et boom i antallet af besøgende.

 

- Det svarer til en almindelig dag i juli måned, men det er meget atypisk for en weekend i marts. Jeg tror, vi har haft ti gange flere biler end en almindelig marts-weekend, fortalte den daglige leder af Geocenter Møns Klint, Niels Natorp, til TV2 ØST i weekenden.

Vordingborg Kommune har også bemærket, at det især er Møns Klint og Mallings Kløft, der lokker folk til i kommunen.

Naturvejlederne håber derfor, at folk vil besøge kommunens hjemmeside og læse mere om de oplistede alternativer. Og når man alligevel er forbi hjemmesiden, er der samtidig gode naturråd at hente, fortæller Susanne Rosenild.

- Vi har også beskrevet, hvordan vi passer på naturen, når vi så kommer ud i den. Det er jo forårstid, og der er dyreunger derude, og der er sjældne planter og så videre. Folk vil jo rigtig gerne passe på naturen, hvis de bare ved, hvordan de skal gøre det.