Flere end 50 biler var samlet til gaderæs – politiet måtte rykke ud flere gange  

Fredag aften samledes mere end 50 biler til gaderæs i Industriparken i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet måtte rykke ud til Industriparken i Vordingborg ad to omgange fredag aften, fordi der blev kørt ræs. 

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet blev første gang opmærksom på urolighederne klokken 19.16, da en borger slog alarm. Borgeren havde bemærket, at der var optræk til gaderæs, fordi mellem 20 og 30 biler var samlet i Industriparken. 

quote Vi har ekstrem stærk fokus på de her vædeløbskørsler, der finder sted

Tom Trude, linjechef for beredskabet i Sydsjællands og Lolland-Falstes Politi

- Vi rykker ud til stedet. I og med at vi er derude, falder tingene til ro, og der bliver ikke længere kørt ræs. Derfor kører vi fra stedet igen, siger Tom Trude, der er linjechef for beredskabet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Betjentene nåede dog ikke tilbage til stationen, inden den var gal igen. Allerede inden de forlod området kom endnu en anmeldelse om gaderæs.

- Denne gang er der 50 biler samlet, så vi sender nogle patruljer derud igen og laver en hastighedskontrol. Vi er lidt mere forberedt anden gang, og derfor kan vi også lave nogle sigetelser.

Fart gav betinget frakendelse

Politiet kunne lave fire sigtelser i forbindelse med gaderæs i området fredag aften. Politiet kunne blandt andet måle en bilist til at køre 93 kilometer i timen på et sted, hvor man ellers må køre 50 kilometer i timen. Det gav en betinget frakendelse af kørekortet til bilisten.

En anden bilist blev sigtet for at køre bil på en cykelsti.

Derudover kunne betjentene også sigte to personer for at arrangere kap- og væddeløbskørsel. 

- Vi har ekstrem stærk fokus på de her vædeløbskørsler, der finder sted. For det første får vi mange anmeldelser, men det er også noget, der skaber utryghed for dem, der bor i området. Og så er det også til stor fare for trafiksikkerheden.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tidligere oplevet problemer med gaderæs. Det har blandt andet ført til, at der i Ydernæs ved Næstved er blevet indført et forbud for uvedkommende mod at køre i området mellem klokken 20.00 og indtil klokken 02.00 om natten.

Tom Trude kan ikke afvise, at et lignende tiltag vil blive indført ved Industriparken i Vordingborg.