¨

Den store trappe ved Møns Klint lukker frem til jul

Trappen ved Geocenter Møns Klint skal renoveres og lukker derfor fra den 1. oktober og frem til cirka den 18. december.

Trappen her lukker frem til jul. Men man kan stadig benytte de fire andre trapper, der fører ned til stranden ved Møns Klint. Arkivfoto. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Det vil i den kommende tid ikke være muligt at gå ned til stranden ved Møns Klint fra hovedtrappen, der ligger ved Geocenter Møns Klint.

Der skal bygges nye trappeafsnit på de steder, hvor den er ældst, og hvor den er dårligst

H. C. Gravesen, Naturstyrelsen

Maglevandstrappen ved Geocentret skal nemlig renoveres og er derfor lukket fra den 1. oktober og frem til cirka den 18. december. 

- Der skal bygges nye trappeafsnit på de steder, hvor den er ældst, og hvor den er dårligst. Den kræver alt for meget vedligeholdelse lige nu, fordi træet jo rådner på et eller andet tidspunkt, forklarer skovfoged H. C. Gravesen, Naturstyrelsen.

Der er flere steder på den 500 trin lange trappe, der trænger til at blive skiftet ud. Det drejer sig om cirka 100 til 150 trappetrin i alt.

Den ældste trappe på Møns Klint

Trappen har efterhånden også tjent sin værnepligt. Den er nemlig 25 år gammel, og er den ældste af de i alt fem trapper, der er på Møns Klint.

- Den ældste var egentlig den sydlige trappe – den der hedder Gråryg-trappen. Men den skiftede vi for tre-fire år siden fra top til bund. Det gør vi så ikke her med hovedtrappen, for det er der ikke behov for lige nu.

- Men vi kommer til at udskifte hele trappen henover de næste tre til fem år, hvor vi fornyer sådan løbende, fortæller H. C. Gravesen.

Skal stå færdig inden nytår

Det er byggefirmaet PKC fra Stege, der er entreprenør på opgaven. De har vurderet, at arbejdet skal sættes i gang nu, hvis trappen skal være færdig inden årsskiftet – og det skal den, for Naturstyrelsen har bevilget pengene, og de skal være brugt inden årets udgang.

Der er jo masser af muligheder i de fire andre trapper, der er fuldstændig frit tilgængelige

H. C. Gravesen, Naturstyrelsen

- Vi har pengene, og de skal bruges inden nytår. Så de må simpelthen i gang nu, siger H. C. Gravesen.

Skovfogeden ærgrer sig over, at arbejdet kommer til at stå på, mens der er efterårsferie, men han henviser til, at der stadig er fire andre fuldt funktionsdygtige trapper, som man kan benytte – det kræver bare, at man skal gå lidt længere fra parkeringspladsen.

- Der er jo masser af muligheder i de fire andre trapper, der er fuldstændig frit tilgængelige. Så man kan stadig komme på stranden og nyde naturen, siger han.  

Ved trappen ved Geocentret (på toppen eller på stranden), vil du blive mødt af dette skilt:

  Foto: Møns Klint

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App