Camønoen vinder årets turismepris

Vandreruten Camønoen er netop kåret som årets turismeinitiativ 2016, som SydkystDanmark uddeler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den mønske vandretur på 175 kilometer har vundet prisen, som årets bedste turismeinitiativ 2016.

Den uddelte SydkystDanmark på deres nytårskonference ’Sammen om turismen’ blandt forskellige projekter i fire kommuner, som er Næstved, Stevns, Faxe og Vordingborg.

Det skriver SydkystDanmark i en pressemeddelelse.

quote Camønoen har hele tiden haft sin egen, logiske vej. Båret af lokale ildsjæle med ø-vilje. I virkeligheden er det dem, der fortjener prisen

Anette Maria Syska, projektleder, Camønoen

Camønoen var ellers i stærk konkurrence mod andre initiativer som Kähler Design, Gavnø Julebazar, Residens Møen, arrangementet PostNord Danmark rundt, samt Hotel Frederiksminde, som modtog en michelinstjerne sidste år.

Dog løb vandreturen Camønoen med prisen, da dommerpanelet mente, at det var det mest nyskabende og innovative projekt.

Frivillige bag Camønoen fortjener prisen

Det var direktør Keld Møller Hansen, projektleder Anette Maria Syska og publikums- og arrangementsansvarlig Jeanette Lopez-Zepeda fra Museum Sydøstdanmark, som tog i mod prisen.

De har alle arbejdet på projektet, og Annette Maria Syska var glad for at kunne modtage den fornemme pris. 

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der ligger uendelig mange detaljer og mange timers arbejde bag Camønoen. Og mange kopper kaffe med ildsjæle. Men Camønoen har hele tiden haft sin egen, logiske vej. Båret af lokale ildsjæle med ø-vilje. I virkeligheden er det dem, der fortjener prisen. Men jeg er stolt af den og stolt af Camønoen, udtaler Anette Maria Syska i pressemeddelelsen.

Camønoen åbnede officielt 18. juli sidste år. 

Om Camønoen