200 vandrere indvier Camønoen

200 vandrere deltog lørdag i Camønoens åbningsvandringer. Vandrerne lagde i formiddags ud fra ni forskellige steder på ruten Camønoen og ender til byfest i Stege i aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Åbningen af den 175 km vandrerute - Camønoen - blev i dag fejret med åbningsvandringer fra ni forskellige steder på ruten, Hver vandring med deres eget tema.

Temaet for en af vandreruterne var "Spis Naturen". Her skulle deltagerne både lære om naturen og opleve den i stilhed. 

-  Camønoen er ikke bare sådan en vandrertur, hvor vi skal gå en masse og snakke en masse. Det er også en tur, hvor vi skal ned i kroppen. Vi skal opleve det, der er omkring os i stilhed, siger Katrine Gro Skov, der er naturvejleder og gruppeleder for de vandrere, der skal gå 7,5 kilometer fra Bissinge til Stege.

Og natur er der nok af. Camønoen bugter sig gennem Møn, Bogø og Nyord.

175 kilometer er hele ruten. 250.000 skridt - cirka - på stier, på veje, i skove, igennem byer og langs kysten.

Lange og korte ruter for nye og garvede vandrere.

Byfest i Stege

Planerne og udviklingen af Camønoen blev til på Møns Museum i Stege

Det er også her, at alle vandrene samles efter deres gåtur i dag, og det er udenfor museet, at der lørdag aften er vejfest og åbningstalere.

Og projektmageren glæder sig over, at to års forarbejde, har båret frugt.

-  Det er jo fantastisk. Jeg har glædet mig vildt meget til i dag. Det hele er så roligt og fint, og alle er glade og vandrerne er i gang. Der er ikke rigtig andet at sige end, at nu er Camønoen åben for alle, siger Anette Maria Syska, projektleder på Camønoen.