Åbner secondhand butik - her får du tøj, ingen andre har

En helt ny butik har slået dørene op i Vordingborg. Den skal være et bæredygtigt alternativ til andre tøjbutikker i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bæredygtighed er i fokus hos Katrine Hermansen og Celine Lindemann, der netop har åbnet en helt ny tøjbutik i Vordingborg.

Men her finder du ikke velkendte mærker som Only, Samsøe & Samsøe eller Obejct.

- Det er den fedeste butik, der er i Vordingborg, for det er her, du finder alle de ting, du ikke ville kunne finde nogle andre steder, fortæller Katrine Hermansen.

quote Vi er begge to rigtig pressede på tid, men når der er noget, man virkelig brænder for, finder man tid til det

Celine Lindemann, medejer, Tales N’ Clothing, Vordingborg

De to kvinder står bag den nye butik i Vordingborg. På bøjlestængerne rundt om i butikken hænger luksus secondhand- og vintagetøj, der er indkøbt fra hele verden.

- Vi har blandt anden den her kjole, som er håndbroderet, fortæller Celine Lindemann, mens Katrine Hermansen viser et sæt frem, hun købte, da hun boede i Dubai.

- Det har faktisk tilhørt en meget velhavende oliesheiks kone, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

De to indehavere af butikken har indkøbt unikt tøj til butikken fra hele verden.
De to indehavere af butikken har indkøbt unikt tøj til butikken fra hele verden. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Fortællinger og tøj

De to kvinder har banket butikken op fra bunden og skal drive forretning ved siden af deres arbejde som lærere.

- Vi er begge to rigtig pressede på tid, men når der er noget, man virkelig brænder for, finder man tid til det, siger Celine Lindemann.

Butikken har fået navnet Tales N’ Clothing, og der er en helt særlig tanke bag navnet, der både indeholder tøj og fortællinger.

- Det her med at man kan skabe nye fortællinger både med måden, man går klædt, men også når man genbruger noget tøj. Det her er jo sådan et alternativ til modebranchen, siger Celine Lindemann.

Udover at støde på unikke tøjoplevelser, når man bevæger sig rundt i butikken, kan man også spotte en symaskine. Her kan kunder få kreeret et personligt stykke tøj, der herefter starter en helt ny tøjfortælling.

- Så kan man vælge, hvilket stof man gerne vil have. Jeg laver også mundbind, muleposer og så videre, fortæller Celine Lindemann.

Butikken kommer i første omgang til at have åbent fredag, lørdag og søndag.