Onsdag byder på smukt solskinsvejr mange steder

Der er dog enkelte steder i landet, hvor skyerne kommer til at blive hængende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dag for dag får vi mere dagslys, hvilket skyldes, at solen er længere tid over horisonten for hver dag, der går. Det betyder blandt andet, at muligheden for at se solen i dagens løb alt andet lige er større, jo længere tid den er på himlen.

Det mærker vi også onsdag, hvor en grå og diset morgen flere steder afløses af solskinsvejr senere på dagen.

Nyt stenrev
Læs også
Femern-byggeriet går på jagt - har du 150.000 ton sten tilovers?
Nyt stenrev
Læs også
Femern-byggeriet går på jagt - har du 150.000 ton sten tilovers?

Temperaturerne er fra morgenstunden på mellem få graders frost og op til fem graders varme langs den jyske vestkyst, hvor mildere luft fra Nordsøen gør sig gældende i de kystnære egne.

Opklaring fra syd

I et større område syd for Danmark - og over den sydlige halvdel af landet - er det klart i vejret, og dette område med næsten skyfrit vejr breder sig i dagens løb mod nord.

Derfor vil man mange steder opleve, at det klarer mere og mere op, som dagen går. I de sydøstlige egne starter dagen endda med solskinsvejr, og herfra breder det pæne vejr sig langsomt mod nord og vest.

Onsdag eftermiddag vil solen skinne mange steder, men i Nordjylland forbliver det nok overskyet det meste af dagen.
Onsdag eftermiddag vil solen skinne mange steder, men i Nordjylland forbliver det nok overskyet det meste af dagen. Foto: TV 2 VEJRET

Det betyder konkret, at der kommer sol flere og flere steder, og med rolige vindforhold kan man nyde februar-solen, der nu står ni grader højere over horisonten, end da det var mørkest ved vintersolhverv i december.

Temperaturerne når op mellem tre og seks grader, når det er varmest.

I den nordlige del af Jylland er det dog sandsynligt, at det bliver skyet det meste af dagen, men man vil måske opleve, at skydækket bliver lidt mere opbrudt, så der kan komme lidt glimt til solen.

Det er et højtryk nær Danmark, der sikrer os ret stabilt vejr, men i weekenden bliver det efterhånden mildere, men mere blæsende.


Nyhedsoverblik