Nyt snevejr rammer morgentrafikken

Et snevejr vil tirsdag aften og natten til onsdag bevæge sig op over Danmark fra syd og vil onsdag morgen give sne mange steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter en flot tirsdag med solskin mange steder bevæger et lavtryk sig mod Danmark, og i den forbindelse vil der i løbet af onsdagen komme sne de fleste steder.

Dette vil give risiko for glatte veje og temperaturer omkring frysepunktet. Ud på onsdagen kan nedbøren nogle steder gå over i slud eller regn.

Snevejret vil i aftentimerne bevæge sig op over den sydlige del af landet.
Snevejret vil i aftentimerne bevæge sig op over den sydlige del af landet. Foto: Prognosekort / TV 2 Vejret

Natten til onsdag er det særligt Sønderjylland, Fyn og det sydlige Sjælland, der vil blive ramt af snevejret, hvor der ventes at falde mellem fem og ti centimeter, oplyser vagthavende Mette Wagner ved Danmarks Meteorologiske Institut til Ritzau.

Læs også
Borgere efterlyser rydning af sneglatte cykelstier
Læs også
Borgere efterlyser rydning af sneglatte cykelstier

Tirsdag aften starter snevejret i den sydlige del af landet, og ud på aftentimerne og natten til onsdag sner det flere steder i den sydlige del af Danmark.

Onsdag morgen sner det mange steder i Danmark og man må forvente at det vil præge myldertidstrafikken.
Onsdag morgen sner det mange steder i Danmark og man må forvente at det vil præge myldertidstrafikken. Foto: Prognosekort / TV 2 Vejret

Temperaturen vil de fleste steder ligge omkring eller under frysepunktet, og derfor vil der være risiko for sne- og isglatte veje.

Snevejret vil ramme myldretidstrafikken

Onsdag morgen sner det de fleste steder i landet med temperaturer omkring frysepunktet.

Læs også
Se de vilde snebilleder
Læs også
Se de vilde snebilleder

Snevejret ser ud til at ramme midt i myldretid og vil præge vejret og trafikken det meste af morgentimerne. Sne og frost vil give sne- og isglatte veje, og man må forvente, at det kommer til at påvirke trafikken med længere transporttider.

Bud på snemængder onsdag aften.
Bud på snemængder onsdag aften. Foto: Prognosekort / TV 2 Vejret

I løbet af dagen er det især i de nordlige og østlige egne, at der stadig kan falde sne. Længere mod syd og ude ved kysterne er der mulighed for, at nedbøren vil gå over i slud eller måske endda regn.

Når dagen er omme, vil der nogle steder være faldet omkring 5-7 cm sne.


Nyhedsoverblik