Gravid kat efterladt sultende i fraflyttet hus - uønskede katte vælter ind

Dyrenes Beskyttelse har lige nu omkring 1400 forladte killinger på deres internater. Dobbelt så mange som på samme tid sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tidligere på ugen modtog Heidi Tengstedt, der er indehaver af Tullebo kattehjem, et for hende hjerteskærende opkald.

En mand havde på et besøg i en kommende lejebolig fundet en indespærret kat i det ellers tomme hus. Katten var gravid, men omkring den store mave var kroppen afmagret.

quote Jeg endte med at forbarme mig og tage imod den

Heidi Tengstedt, Tullebo Kattehjem, Vordingborg

Hvor længe, det gravide kæledyr havde været fanget i huset, vidste manden ikke. Men dens kattebakke var fyldt, og datostemplerne på brevene i postkassen afslørede, at den ikke var blevet tømt siden 2. juli.

Derfor kontaktede han Heidi Tengstedts kattehjem i den sydsjællandske by Vordingborg i håbet om, at hun kunne aftage den vordende kattemor.

- Jeg havde egentlig ikke plads, men den var jo højgravid. Så jeg endte med at forbarme mig og tage imod den, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Efter fødslen vejede den udmagrede kat Ulla 2,5 kilo. 
Efter fødslen vejede den udmagrede kat Ulla 2,5 kilo.  Foto: Heidi Tengstedt

30 katte i et haveskur

Det var da også lige oppe over, at katten fik et nyt hjem. Halvandet døgn efter, den var blevet indleveret på kattehjemmet, fødte den seks små killinger.

- Efter omstændighederne har de det godt. Nu skal de bare være her i tre måneder, indtil de skal ud og have nye hjem, siger Heidi Tengstedt.

Og Tullebo kattehjem er ikke det eneste sted, der oplever henvendelser om katte og killinger ude i det danske sommerland.

I slutningen af juni fandt dagplejeren Pernille Bertelsen 23 små kattekillinger og syv voksne hunkatte i sit haveskur i Ellidshøj syd for Aalborg.

Her måtte Anita Sønderup, der driver internatet MinVenKatten i Hobro, træde til og overtage de mange katte, som på mystisk vis var dukket op.

- Vi ved ikke, hvor de kommer fra, men det er er altså meget usædvanligt, at vi finder så mange på én gang, sagde hun dengang til TV 2 Nord.

Artiklen fortsætter under billedet.

De mange katte blev fundet sammen i et skur syd for Aalborg.
De mange katte blev fundet sammen i et skur syd for Aalborg. Foto: Privatfoto

Smidt ud af kørende bil

Noget tyder da også på, at mange katte bliver efterladt netop i år. I en pressemeddelelse torsdag meddelte Dyrenes Beskyttelse, at de på deres internater lige nu har omkring 1400 forladte killinger. Det er dobbelt så mange som sidste år på samme tidspunkt.

På organisationens internat i Viborg fik de i juni indleveret to små killinger, der var blevet smidt ud af døren på en kørende bil.

Næsten samtidig modtog deres afdeling i Viborg kattekillingerne Norh og Noa, som udmagrede og beskidte var blevet fundet i en skraldespand i området.

Artiklen fortsætter under billedet.

De to killinger blev smidt ud af en kørende bil, men har nu fået en plejefamilie. 
De to killinger blev smidt ud af en kørende bil, men har nu fået en plejefamilie.  Foto: Dyrenes Beskyttelse

Familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, kalder antallet af indleveringer for "sørgeligt højt" og kommer med en opfordring til alle danskerne:

- Et stigende antal uønskede killinger kommer til verden hvert år, men det kunne undgås, hvis katteejere fik steriliseret eller kastreret deres katte, skriver han.

De omtalte killinger fra internaterne er nu ude i pleje, indtil de fylder 12 uger og er gamle nok til at få et rigtigt hjem.