Falck ruster ambulancer til terror og bandekrig

Ambulancerne opgraderes med udstyr, der kan hjælpe voldsomt blødende personer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Falcks ambulancer bliver nu opgraderet, så redderne har det rigtige udstyr, når de skal hjælpe ofre for hændelser, som medfører voldsom blødning.

Det nye udstyr skal ifølge Martin Betzer, kvalitets- og udviklingschef i Falck Ambulance Danmark, bruges ved alvorlige begivenheder som eksplosioner og skyderier i situationer, hvor der er mange mennesker til stede. Og dermed altså mange potentielle ofre.

Det skriver Falck-koncernen i en pressemeddelelse. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Blødningskittet består af specielle bandager, tourniqueter og speciel gaze til blødningsstandsning. Udstyret er pakket separat og klar til brug.
Blødningskittet består af specielle bandager, tourniqueter og speciel gaze til blødningsstandsning. Udstyret er pakket separat og klar til brug. Foto: Falck Danmark

Større blødninger som følge af alvorlige traumer er nemlig livstruende, og Falck fremhæver, at der i de senere år har været en stigning i hændelser med svært tilskadekomne, som samtidig kræver udstyr til blødningskontrol. Derfor skal samtlige 400 Falck-ambulancer udstyres med et såkaldt blødnings-kit.

Det er specielle bandager, tourniqueter og speciel gaze til blæødningsstandsning, der er tale om, og i disse dage er udstyret ved at blive instalkleret i Region Hovedstadens ambulancer.

Brug for øjeblikkelig behandling

- Vi ved af erfaring, at alvorligt sårede patienter kan forbløde, hvis de ikke behandles øjeblikkeligt. Vores ambulancepersonale er veluddannet og i stand til at kontrollere blødninger, men vi må erkende, at en blødning nogle gange kan være så alvorlig, eller der kan være mange tilskadekomne på samme tid, at yderligere udstyr er nødvendigt,” siger Martin Betzer, Kvalitets- og Udviklingschef i Falck Ambulance Danmark.

For egen regning

Det er ikke et krav, at Falck skal have udstyret med for at leve op til de standarder, de arbejder under, så opgraderingen kommer af egen drift.

- Vi prøver altid at være på forkant med udviklingen for at give vores patienter den bedste behandling, og derfor har Falck på eget initiativ og for egen regning sat blødningskittet i alle vores ambulancer i Danmark. Vi har med vores erfaring vurderet, at det er en vigtig opgradering, siger Martin Betzer.

Her har Falck ambulance-stationer i regionen