¨

Coronatiltag droppet - nu kan du igen hilse på buschaufføren

Fra mandag åbner Movia op for, at man igen må gå ind ad fordøren i busserne, og samtidig at man må sætte sig på alle sæder. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Der har været mange restriktioner som følge af Covid-19, men langsomt bliver samfundet åbnet op igen. Nu er alt også (næsten) normalt i busserne.

I samarbejde med TV 2 Lorry

Det kan efterhånden være svært at finde ud af, hvad man må og ikke må i forsøget på at holde smitten af Covid-19 nede. 

Der bliver langsomt åbnet mere og mere op, og reglerne bliver ændret fra dag til dag.

Det er vigtigt at understrege, at bussen er et trygt og sikkert sted at være

Camilla Struckmann, kommunikationsdirektør, Movia

Nu er der også nyt om reglerne for busserne i hovedstadsområdet og på resten af Sjælland. Fra mandag åbner Movia nemlig op for, at man igen må gå ind ad fordøren i busserne, og samtidig at man må sætte sig på alle sæder.

- Vi kører efter myndighedernes anbefalinger. Efterhånden som samfundet bliver åbnet mere op, bliver vi også flere passagerer i den kollektive trafik, og det giver et godt flow, at man kan gå ind ad fordøren og gå ud ad de andre døre, siger Camilla Struckmann, der er kommunikationsdirektør i Movia.

FAKTA:

 • I Movias busser kan man fra 29. juni gå ind ad fordøren. I alle busser vil der derfor blive opsat plakater, som angiver, at alle sæder og halvdelen af ståpladserne kan benyttes samt hvor mange passagerer, der må være i den pågældende bus. 
   
 • Kunderne instrueres om adgang via fordøren med informationsplakater.
   
 • Der placeres klistermærker med "Vis hensyn, hold afstand" på gulvet ved alle bussens døre.
   
 • Det betjente kontantsalg er fortsat midlertidigt lukket. På chaufførlågen opfordres kunderne til ikke at gøre ophold ved siden af chaufføren og informeres om, at der kun er selvbetjening - ingen kontanter. 
   
 • Der gøres fortsat grundigt rent indvendigt i busserne hver dag med særligt fokus på holdestænger, stopknapper m.v. Der indføres en rengøringsseddel, så man kan se, hvornår bussen senest er rengjort.
   
 • Movia har fortsat personale på gaden i morgen- og eftermiddagsmyldretid på flere store skiftesteder, som vejleder kunderne og holder øje med, hvor der kan være behov for ekstra kapacitet - også efter sommerferien.
   
 • Movias personale deler håndsprit og badges ud til kunderne mandag 29. juni og igen efter sommerferien.
   
 • I både busser og lokaltog skiltes der med myndighedernes anbefalinger til de rejsende i den kollektive transport. I oplysningskampagner og med plakater i bussen vil kunderne guides til at følge myndighedernes råd om at holde 1 meters fysisk afstand*, hvor det er muligt, at have en høj håndhygiejne, hoste eller nyse i ærmet og rejse uden for myldretiden. 

  * Der er som udgangspunkt mindst 1 meters afstand mellem sæderækkerne - også dem, der vender mod hinanden

 

Kilde: Movia

Se mere

Indtil nu har man kun måtte gå ind og ud ad bagdørene, og man har ikke måtte sidde på de forreste sæderækker i busserne. Restriktioner, der har skulle mindske smittespredning og beskytte chaufførerne mod Covid-19.

Chauffører og passagerer bliver stadig beskyttet

Ifølge Movia er alt dog stadig ikke helt, som det plejer.

Busserne bliver ikke fyldt helt op, der bliver ikke taget imod kontanter, der bliver gjort grundigt rent i busserne hver dag, og der er skiltning med myndighedernes anbefalinger, blandt andet at man skal holde afstand.

- Det er vigtigt at understrege, at bussen er et trygt og sikkert sted at være. Man skal ikke være bekymret, lyder det fra Camilla Struckmann.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App