¨

Vil beskytte chauffører mod coronasmitte - Movia lukker midlertidigt for billetsalg i busser

Du kan ikke længere betale med kontanter i busserne for at beskytte chaufførerne mod coronavirus. Det er et midlertidigt tiltag fra Movia. Arkivfoto. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

For at beskytte chaufførerne mod coronasmitte har Movia besluttet at lukke midlertidigt ned for kontant billetsalg i busserne.

Onsdag morgen holdt busserne i Nykøbing Falster stille, fordi buschaufførerne strejkede. De ville beskyttes bedre mod coronasmitte. 

Og det forsøger Movia nu at komme i møde. Fra og med i dag, torsdag, kan du nemlig ikke betale med kontanter for din billet i bussen i en periode. 

I stedet kan man betale med rejsekort, billet købt i Din Offentlige Transports (DOT) app eller sms-billetter. 

Det skriver Movia i en pressemeddelelse. 

Beklager gener for kunder

Udover at suspendere billetsalget i busserne midlertidigt har Movia også indført en hygiejnelinje i busserne. Det er en sort linje markeret med tape på gulvet bag første sæderække i bussen, som buspassagererne skal holde sig bag. 

Movia lægger også skilte på de forreste sæder ved chaufføren, hvor der står, at kunderne skal benytte andre siddepladser. 

- Vi beklager meget de gener, som de nye midlertidige tiltag måtte medføre for vores kunder, skriver Movia i pressemeddelelsen. 

Stadig kundens ansvar med billet

Der vil være opslag i busserne, der informerer om de nye tiltag, ligesom Movia også vil lave spots på sociale medier. Men, understreger trafikselskabet: 

- Vi gør samtidig opmærksom på, at det fortsat er kundens ansvar at have gyldig rejsehjemmel. 

Opfordringen fra Movia lyder, at passagererne sørger for at sprede sig i busserne og holder afstand til chaufføren.  

Eventuelle spørgsmål kan rettes til DOTs kundecenter på telefon 7015 7000.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App