Tour de France påvirker trafik til flere hospitaler

Patienter og personale må indstille sig på, at det bliver sværere at komme til og fra Sjællands Universitetshospital i Roskilde under Tour de France.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Om ganske få dage ruller Tour de France henover Sjælland, og det kan give udfordringer med trafikken til og fra Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Vi har forberedt os godt, så som borger i regionen kan man være helt tryg, hvis ulykken eller uheldet skulle være ude – hjælpen skal nok komme hurtigt frem trods store folkemængder og trafikale udfordringer, udtaler Lars Bredevang Andersen, lægefaglig vicedirektør i Præhospitalt Center i Region Sjælland, i pressemeddelelsen.

Her kan du se den særlig skiltet adgangsvej til og fra Sjællands Universitetshospital i Roskilde uden om Tour de France-ruten.
Her kan du se den særlig skiltet adgangsvej til og fra Sjællands Universitetshospital i Roskilde uden om Tour de France-ruten. Foto: Region Sjælland

Mange tilskuere og afspærrede veje betyder, at både personale og sygehusbesøgende skal benytte en særlig skiltet vej udenom ruten fra klokken 9.00 til klokken 14.00 på lørdag. Ambulancer kan dog stadig krydse ruten forskellige steder i Roskilde. Det samme gælder cyklister og fodgængere.

- I startbyen Roskilde og langs hele ruten er der flere steder indlagt særlige beredskabssluser, så udrykningskøretøjer kan krydse den. Hvis det skulle ske, at vi ikke kan komme frem til en tilskadekommen borger med ambulance eller få en borger frem til sygehuset med ambulance, så gør vi brug af akutlægehelikopter, siger Lars Bredevang Andersen.

Derudover vil fødeafdelingen i Roskilde informere fødende kvinder om den særlige adgangsvej.

Holbæk og Slagelse påvirkes også

I Holbæk og Slagelse må personale og sygehusbesøgende også forvente længere rejsetid, selvom at sygehusene ikke er afskåret fra ruten.

Læs også
Tour de France: Sådan vil man undgå trafikkaos ved Storebælt
Læs også
Tour de France: Sådan vil man undgå trafikkaos ved Storebælt

Akutte patienter kan også opleve at blive kørt til andre af regionens sygehuse end det, de normalt er tilknyttet. Region Sjælland forventer, at flere patienter køres til akutafdelingerne på Sjællands Universitetshospital i Køge og Nykøbing Falster i den periode, hvor adgangen til de andre sygehuse er påvirket.