Kæmpe portræt af Chris Anker Sørensen: - Forhåbentligt kan han se det fra der, hvor han er

40 gange 30 meter hyldest til ære for den afdøde cykelrytter Chris Anker Sørensen, er dukket op på græsset i Holbæk Sportsby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en anderledes opgave to 60 kilo tunge robotter i dag var på.

Normalt tegner de striber op på fodboldbanen i Holbæk Sportsby, men i dag var de på arbejde for en helt anden sportsgren: Cykelløb.

- Vi laver et portræt af Chris Anker Sørensen på 40 gange 30 meter, fortæller Simon Rytter, der er marketingschef hos Turf Tank.

quote De skal sende deres helikoptere henover her, og så skal de fortælle, hvem Chris Anker var

Kasper Birkeholm Munk, initiativtager, For Chris

Portrættet er så stort, at det bedst fornemmes fra luften, for det er derfra, de håber, at se det fra fjernsynet, når Tour de France kører forbi Holbæk på lørdag.

- De skal sende deres helikoptere henover her, og så skal de fortælle, hvem Chris Anker var, og hvorfor han var så betydningsfuld for dansk cykelsport, og hvem han var som menneske, siger Kasper Birkeholm Munk, der er initiativtager til indsamlingen For Chris.

20220702-172827-L-1920x1268we
Læs også
Genoplev folkefesten under Tour de France
20220702-172827-L-1920x1268we
Læs også
Genoplev folkefesten under Tour de France

Chris Anker Sørensen kan ikke længere selv fortælle sin historie. Sidste år blev han kørt ned på sin cykel under en træningstur i Belgien og efterlod sig hustru og to døtre.

Kasper Birkeholm Munk har sammen med sin kammerat oprettet en indsamling til ære for den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen.
Kasper Birkeholm Munk har sammen med sin kammerat oprettet en indsamling til ære for den tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Indsamling til ære for familien

Dødsfaldet berørte Kasper Birkeholm Munk dybt - ikke fordi han kendte Chris Anker Sørensen, men fordi han har andre ligheder med ham.

- Jeg har familie. Jeg har to døtre. Jeg cykler. Jeg har været ved at blive kørt ned, så alt det var på spil i forbindelse med Chris' bortgang.

quote Håbet var at dække to konfirmationer og to efterskoleophold, en kvart million kroner

Kasper Birkeholm Munk, initiativtager, For Chris

Derfor startede han sammen med en kammerat en indsamling for at sætte fokus på trafiksikkerhed og sorg til ære for Chris Anker Sørensen og ikke mindst hans døtre. 

- Håbet var at dække to konfirmationer og to efterskoleophold, en kvart million kroner, fortæller Kasper Birkeholm Munk om målet, da de startede indsamlingen i februar. 

Læs også
Lokal grafiker har designet årets Tour de France-plakat
Læs også
Lokal grafiker har designet årets Tour de France-plakat

I dag har de indsamlet i omegnen af halvanden million kroner, som nu kommer flere til gode.

- Den første halve million, vi har rejst, den går til familien. Alt hvad vi rejser derudover, det går til organisationen Børn, Unge og Sorg, som hører under det nationale Sorgcenter.

Ligesom Chris Anker Sørensen cykler  Kasper Birkeholm Munk også.
Ligesom Chris Anker Sørensen cykler Kasper Birkeholm Munk også. Foto: Privat foto.

Håber Chris Anker Sørensen følger med

Ved hjælp af 160 liter maling og hjælp fra to robotter i otte timer kommer helheden af portrættet frem stribe efter stribe.

- Det er lidt imponerende, at man kan lave sådan noget der, det må man sige, siger René Petersen, der nysgerrigt har lagt vejen forbi Holbæk Sportsby. 

René Petersen fra Holbæk lagde nysgerrigt vejen forbi Holbæk Sportsby for at se portrættet blive til.
René Petersen fra Holbæk lagde nysgerrigt vejen forbi Holbæk Sportsby for at se portrættet blive til. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Og måske følger flere med på lørdag.

- Det er en god hæder til Chris, og han kan forhåbentligt få lov til at se det fra der, hvor han er nu, afslutter René Petersen.

Indsamlingen til fordel for Chris Anker Sørensens familie og sorgramte børn slutter den 5. september, som er Chris Anker Sørensens fødselsdag.