Utilfredse borgere gik hjem fra stormøde om energi - må vente seks år på fjernvarme

De stigende varmepriser rammer borgerne i Stevns Kommune særligt hårdt. Det skyldes, at kommunen stort set ikke har fjernvarme, men masser af gasfyr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var fuldt hus i Hårlev hallen på Stevns mandag aften, da der blev afholdt borgermøde om de stigende energipriser. Interessen for borgermødet var så stor, at der var nødt til at blive afholdt to, for at få plads til alle. 

I alt dukkede omkring 700 borgere op for at høre nærmere om, hvad kommunen vil gøre for at sikre en bedre varmeløsning i fremtiden. 

Den store interesse skyldes muligvis, at de stigende energipriser rammer særligt hårdt i netop dette område. Knap 42 procent af borgerne i Stevns Kommune står over for at få en ekstra varmeregning, der svarer til mere end ti procent af deres disponible indkomst.

Kommunen har næsten ingen fjernvarme, men masser af kunder med gasfyr.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ny løsning har lange udsigter

Nu er planen at oprette et kommunalt fjernvarmeselskab, så husstande i de større byer som Hårlev, Strøby Egede og Store Heddinge kan blive koblet på fjernvarme.

Det bliver ikke muligt for småbyerne, men de vil ifølge kommunen til gengæld få støtte og hjælp til selv at finde fælles løsninger.

quote To år er fint, men seks år det dur slet ikke. Det dur ikke.

Bodil Kristensen, borger i Stevns Kommune

Til borgermøderne kom det frem, at der vil gå mellem to og seks år før det bliver etableret. Og det er flere af borgerne ikke helt tilfredse med.

20221003-171019-L-7487x4991ma
Læs også
Inflationen stiger til det højeste siden 1982
20221003-171019-L-7487x4991ma
Læs også
Inflationen stiger til det højeste siden 1982

- Det kan man ikke vente på. Hvad så med de udgifter, man har i de der fem-seks år indtil man bliver tilsluttet. Man bliver jo nødt til at gøre noget nu, man er nødt til at handle nu, siger Berit Franch efter mødet.

Efter borgermødet var flere af borgerne utilfredse over den lange ventetid de fik stillet i udsigt. Berit Franch var en af dem.
Efter borgermødet var flere af borgerne utilfredse over den lange ventetid de fik stillet i udsigt. Berit Franch var en af dem. Foto: Martin Stilling / TV2 ØST

Også Bodil Kristensen, der var til borgermødet, er utilfreds med den potentielt lange ventetid.

- To år det er fint, men seks år det dur slet ikke. Det dur ikke. Fordi det skal være sådan, så vi kan nå at få glæde af det, og det er helt forkert det der, siger hun.

Også Bodil Kristensen udtrykte stor utilfredshed med, at borgerne i kommunen muligvis må vente seks år for at få en ny varmeløsning.
Også Bodil Kristensen udtrykte stor utilfredshed med, at borgerne i kommunen muligvis må vente seks år for at få en ny varmeløsning. Foto: Martin Stilling / TV2 ØST

Foruden Stevns er også Faxe, Holbæk og Odsherred kommuner med i top ti blandt landets 98 kommuner, hvor flest familier står over for at blive særlig hårdt ramt af prisstigningerne på varme.

Læs også
Landkommuner rammes hårdt af stigende energipriser: - Det er jo svært at få til at hænge sammen
Læs også
Landkommuner rammes hårdt af stigende energipriser: - Det er jo svært at få til at hænge sammen

Nyhedsoverblik