Skytteforeninger giver op - mener kommune svigtede løfte

Før den gamle Stevnshal i Store Heddinge blev revet ned, lovede politikerne at finde nye faciliteter til skytterne. Men det er ikke sket, og nu giver foreningerne op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De var fire foreninger, der trænede på den gamle skydebane under Stevnshallen i Store Heddinge. 

Men efter hallen blev revet ned sidste sommer, har skytterne måttet køre 40 kilometer frem og tilbage for at træne hos Tubæk Skyttecenter ved Præstø.

Politikerne i Stevns Kommune havde lovet, at nedrivningen af hallen ikke ville få konsekvenser for brugerne af hallen. Men det løfte har vist sig ikke at kunne holdes. I den nye hal er der nemlig ingen skydebane - og alternativerne kan ikke bruges af de fire foreninger, der nu beskylder kommunen for at svigte deres løfter.

- Til at starte med var vi meget positive, og vi oplevede en meget positiv feedback fra kommunen. Men. Det er blevet forhalet, og der har ikke været nogen respons. Det er meget utilfredsstillende. De har effektivt slået skydesporten ihjel på hele Stevns, siger Jonas Dansholm fra Stevns Skytteforening af 1982, der ikke ligger skjul på, at han er meget skuffet.

Skytterne fra Stevns må  køre mere end 40 kilometer hver vej, når de skal skyde. Kommunen har nemlig nedlagt deres skydebane.
Skytterne fra Stevns må køre mere end 40 kilometer hver vej, når de skal skyde. Kommunen har nemlig nedlagt deres skydebane. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

De fire skytteforeninger dannede en fælles forening for lettere at kunne tale med kommunen - men nu er det en gruppe slukørede skytter, der trækker stikket.

- Det er åbenlyst formålsløst at arbejde videre, siger han.

Læs også
Ny hal kan være på vej til Stevns
Læs også
Ny hal kan være på vej til Stevns

Kommunal ændring ville koste foreningerne millioner

Også formanden for De Danske Forsvarsbrødre på Stevns, Bøggild Gammelgaard, er skuffet.

- Jeg kan godt bruge min tid på noget andet. Det er jo ikke for sjov det her. Jeg har også nogle medlemmer, som jeg skal kunne se i øjnene, siger han.

Han mener, at mange dropper sporten, fordi de skal køre så langt for at kunne skyde.

Bøggild Gammelgaard fra skytteforeningen De Danske Forsvarsbrødre på Stevns er træt af at vente på kommunen.
Bøggild Gammelgaard fra skytteforeningen De Danske Forsvarsbrødre på Stevns er træt af at vente på kommunen. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Stevns Kommune tilbød faktisk de mere end 300 skytter i de fire skytteforeninger, at de kunne få en skydebane i den nye hal. Men bygningen er ikke skudsikker - og kommunen ville kun betale omkring en million af de fire millioner, som det ville koste at sikre bygningen, så den kunne bruges til skydning.

Skytterne foreslog i stedet, at kommunen kunne stille en grund til rådighed, hvor der kunne laves et nyt skydecenter. Det ville koste tre millioner kroner - og det forslag takkede politikerne nej til.

Ikke flertal for projektet

Og selvom kommunen gerne vil hjælpe skytterne, så var der ikke flertal for at bruge så mange penge på dem.

- Der var ikke flertal for at støtte projektet i den form, der lå. Det ville betyde, at vi skulle spare endnu flere penge på børn, unge og ældre. og det var der ikke et ønske om i flertalsgruppen, siger Bjarne Nielsen (V), der er formand for kulturudvalget i Stevns Kommune. 

Han understreger samtidig, at skytterne har andre muligheder.

- Der er to skydebaner i kommunen. Jeg ved godt, at skytterne i Store Heddinge ikke føler, at de lever op til den skydebane, som de havde i forvejen. Men det er så de muliges kunst, men vi er stadig positive overfor en dialog, siger Bjarne Nielsen. Han ærgrer sig over, at skytterne ny dropper dialogen.

Imens vælger skytterne at køre ned til skydecenteret ved Præstø, hvor de skyder udendørs i stedet for at skyde indendørs som hidtil.


Nyhedsoverblik