Opgør i borgmesterparti på Stevns: Vil have ny borgmester

Fem Venstre-politikere undsiger nu Stevns' borgmester, Mogens Haugaard (V). De vil vælte borgmesteren som Venstres spidskandidat til kommunalvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stevns' borgmester, Mogens Haugaard (V) skal ikke være Venstres bud på en borgmesterkandidat til næste valg.

Han er for egenrådig og træffer beslutninger uden om Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen.

Derfor vil et flertal i gruppen nu vælte ham, skriver Dagbladet Køge.

Fem ud af seks vil vælte borgmesteren

Forrest i striden står nu Venstres gruppeformand, Bjarne Nielsen, der bebudede oprøret mod borgmesteren på et improviseret pressemøde mandag i Mediehuset i Store Heddinge.

Her kom det frem, at gruppeformanden og fire andre Venstremedlemmer af kommunalbestyrelsen vil stemme for et forslag om at indkalde til et nyt opstillingsmøde for at finde en anden spidskandidat til borgmesterposten ved det kommende kommunalvalg.

Kun Inge Milbrat (V) har ikke ønsket at deltage i oprøret mod borgmesteren, skriver Dagbladet.

For bare et halvt år siden blev Mogens Haugaard (V) ellers valgt som partiets spidskandidat af et snævert flertal i Strøbyhallen d. 30. august. 

Men nu mener de fem venstremedlemmer, at samarbejdet med borgmesteren er blevet så dårligt, at de vil have et nyt opstillingsmøde.

quote Det er korrekt, at vi har trukket vores støtte.

Bjarne Nielsen, grupepformand, Venstre, Stevns

 

Bjarne Nielsen siger til avisen, at stridens kerne går helt tilbage til et opstillingsmøde i 2013, hvor Mogens Haugaard og Bjarne Østergaard Rasmussen kæmpede om at blive spidskandidat.

I 2015 blussede problemerne op igen i forbindelse med beslutningen om at frede Stevns Klint. 

 

Borgmesteren beskyldes for topstyring

TV ØST har talt med Bjarne Nielsen om udmeldingen, men han ønsker ikke udtale sig om sagen til os.

- Men det er korrekt, at vi har trukket vores støtte, siger han og fortsætter:

- Jeg har ikke yderligere kommentar til det. Vi skal holde en generalforsamling på onsdag, og her skal vi have snakket om det. Det er jo mennesker det handler om, så vi vil ikke melde noget ud, før vi kan sige noget mere. Grunden til at jeg stemte på ham tilbage i august var, at jeg på dagen synes, han var den bedste, siger Bjarne Nielsen.

Til Dagbladet fortæller Bjarne Nielsen, at Mogens Haugaard (V) i forlængelse af fredningssagen har udviklet en stil, hvor han i flere tilfælde træffer beslutninger udenom de drøftelser, gruppen har haft.

- Vi oplever det som topstyring, hvor gruppen reelt er sat uden for indflydelse, siger gruppeformanden til Dagbladet Køge.

Han mener, det er sidste udkald, hvis Venstre på Stevns skal gøre sig håb om at vinde næste valg.

Haugaard: - Ingen kommentarer

Borgmesteren ønsker ikke at kommentere beskyldningerne:

- Jeg kan faktisk ikke finde ud, hvad det her drejer sig om. Lige nu ved jeg ikke, hvad der er op og ned, så jeg har ingen kommenterer til det nu. Jeg vil gerne vente til efter generalforsamlingen, hvor jeg ved, hvad det får af betydning, siger Mogens Hougaard (V).