Borgmester vandt tæt kampvalg på Stevns

Den siddende borgmester i Stevns Kommune, Mogens Haugaard Nielsen, har vundet kampvalget om at blive borgmesterkandidat for Venstre i Stevns Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det lykkedes tirsdag aften for den siddende borgmester Mogens Haugaard Nielsen at vinde kampvalget i Venstre i Stevns Kommune. 

Med stemmerne 116 mod udfordreren Martin Steen Andersens 109 stemmer er borgmesteren således igen spidskandidat i Stevns Kommune til kommunalvalget i 2017.

I alt 228 stemte ved afstemningen på opstillingsmødet - af dem stemte tre blankt.

 - Jeg er meget lettet over afstemningen. Det er meget voldsomt at være oppe imod en enig bestyrelse, siger Mogens Haugaard Nielsen efter afstemningen til TV ØST.

Meget velbesøgt opstillingsmøde

Der var tale om et meget velbesøgt opstillingsmøde hos Venstre i Stevns Kommune, der skulle afgøre, om det skulle være Mogens Haugaard Nielsen  eller Martin Steen Andersen, der skulle være borgmesterkandidat næste år.

Bestyrelsen foretrak efter en længere partistrid Martin Steen Andersen, der dog ikke formåede at få et flertal bag sig i den endelige afstemning. 

Årsagen til splittelsen i partiet er en uenighed om, om Stevns Klint skal fredes i kølvandet på UNESCOs udnævnelse af klinten til verdensarv.

- Der er tale om et meget velbesøgt møde. Der er efter min vurdering flere end 300 tilstede her i Strøbyhallen – og af dem har 228 stemmeret i partiet, siger Ivan Nielsen, der dækker mødet for TV ØST.

På mødet fik de to kandidater først syv minutter hver til at præsentere sig. Derefter talte deres stillere i fem minutter – og derefter skal medlemmerne ifølge planen diskutere i en halv time, før de går til afstemning.

Medlemmer er strømmet til

Partikampen har ført til mange nye medlemmer af partiforeningen i kommunen.

Omkring 100 mennesker har således meldt sig ind i partiet i den seneste tid. Det betyder, at partiet er vokset med omkring 30 procent på et år.

Flere eksperter kalder det for en meget usædvanlig situation, at en Venstre-bestyrelse opstiller en anden kandidat end en siddende borgmester, men der er dog en række fortilfælde.