Nyt coronatilfælde på efterskole - men i aften kan de fleste elever vende retur

Onsdag blev alle elever på Gymnastikefterskolen Stevns sendt hjem efter et tilfælde af corona. Trods endnu et tilfælde kan de fleste nu vende tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag i sidste uge blev en lærer fra Gymnastikefterskolen Stevns testet positiv for coronavirus. Samme dag fik skolens 184 elever den nedslående nyhed, at de alle ville blive sendt hjem.

Det skete ud fra et forsigtighedsprincip, forklarede Carlo Mathiasen, forstander på Gymnastikefterskolen Stevns, samme aften til TV2 ØST.

quote Det er superfedt, at eleverne kommer tilbage i aften

Carlo Mathiasen, forstander, Gymnastikefterskolen Stevns

I aften kan størstedelen af eleverne så vende tilbage, efter at alle pånær én er testet negative for corona.

- Vi har fået et nyt tilfælde i dag, hvor vi har lavet smitteopsporing. Det betyder, at den pågældende elev og hans nærmeste klassekammerater nu skal blive hjemme og lade sig teste igen om fire dage, siger Carlo Mathiasen i dag.

- Så snart de har fået en negativ test efter fire dage, kan de komme tilbage.

'Nederen' at være hjemsendt

Eleven går i klassen, hvor den smittede lærer til dagligt underviser. Men om smitten stammer fra læreren eller andetsteds fra, vides ikke.

Sikkert er det derimod, at eleven indtil videre er det eneste nye tilfælde blandt både lærere og elever siden onsdagens første smittetilfælde, og det betyder, at langt hovedparten af dette års efterskolehold i aften kan vende retur.

- Det er superfedt, at eleverne kommer tilbage i aften. De har valgt et år på efterskole, så det er, som de siger, nederen at skulle være hjemme. De har fået nok af at være hjemsendt og fjernundervisning i foråret.

Følger anbefalinger

Dagens nyhed om yderligere en smittet har dog givet travlhed og rejst mange spørgsmål, forklarer forstanderen, som foruden flere opkald til Styrelsen for Patientsikkerhed har været i dialog med både bekymrede elever, forældre og lærere siden klokken syv i morges.

- Jeg har ikke 40 utrygge medarbejdere, men jeg kan godt forstå, at endnu et coronatilfælde skaber bekymring, siger Carlo Mathiasen.

quote Det er en beslutning, jeg god samvittighed over, men vi skal tage hensyn til alle

Carlo Mathiasen, forstander, Gymnastikefterskolen Stevns

Han understreger, at beslutningen om at lade eleverne vende retur er helt i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

- Det er en beslutning, jeg har god samvittighed over, men vi skal tage hensyn til alle. Både eleverne - som har valgt et år på efterskole - og medarbejderne. Jeg har aftalt med to medarbejdere, som har udsatte familiemedlemmer, at de fortsætter hjemmeundervisningen ugen ud.

Kan ødelægge et skoleår

Efter en hektisk uge er det Carlo Mathiasens vurdering, at begivenhederne har gjort både ham selv, lærere og eleverne klogere. Derfor mødes man i morgen til fællesmøde for at tale om den seneste uges begivenheder.

- Det er ikke for at slå nogen i hovedet, men vi skal holde for øje, hvor hurtigt det her kan sprede sig. Vi har eleverne opdelt i primære grupper, her kan de kramme og være tætte. Men hvis eleverne så krammer med andre, når vi vender ryggen til, så kan smitten gå rygende hurtig.

- Det kan ødelægge resten af et skoleår.

Eleverne på Gymnastikefterskolen Stevns har under hjemsendelsen lavet en større selvvalgt opgave, der alligevel var pensum senere på året.

På den måde har man forsøgt at lægge noget undervisning, hvor eleverne alligevel skulle sidde med næsen i bøgerne en stor del af tiden, imens de var hjemme.