Lokal revy laver aftale med dansk filmstjerne til næste år

Lone Hertz, der blandt andet har spillet sammen med Dirch Passer i Frøken Nitouche, kan opleves i Rødvig til sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en drøm, der er gået i opfyldelse.

Max Hansen, der er kunstnerisk leder for Revyperler på Restaurant Harmonien i Rødvig, er meget glad for, at det er lykkedes at få skuespilleren Lone Hertz på plakaten i 2021.

- Jeg har været forelsket i hende, siden jeg så hende første gang i Frøken Nitouche, da jeg var barn, siger han om filmen fra 1963. 

quote Der vil være noget, Lone Hertz har pillet ved tidligere. Det er klart, at når man har en levende legende med på scenen

Max Hansen, kunstnerisk leder, Revyperler

I 2009, hvor Revyperler blev opført første gang, var det med Grethe Sønck som det store trækplaster, og i 2010 var Dario Campeotto med. Og nu er det igen lykkedes at få en stor stjerne med på plakaten.

- Jeg har ikke turdet at spørge hende (Lone Hertz, red.) før, om hun ville være med. Men så tog jeg mod til mig i år og ringede til hende, siger Max Hansen. 

Lone Hertz svarede heldigvis ja til ideen, og dem, der ligesom Max Hansen har fulgt hendes karriere, kan se frem til en helt særlig oplevelse. 

En retrospektiv revy

Max Hansen, der selv er skuespiller og blandt andet er kendt fra filmen Blinkende Lygter, fik i sin tid ideen til at lave Revyperler. Han kunne godt tænke sig at genoplive nogle af de største øjeblikke fra de danske revyscener.

- Det kommer sig af, at der er skrevet så mange gode revynumre, som kun får lov at leve i halvanden måned. For 60 år siden indspillede man dem på plade, så de kunne blive spillet i radioen, men det gør man ikke mere, fortæller han. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Lone Hertz har blandt andet spillet Revy på ABC-teateret og havde titelrollen i filmen Frøken Nitouche, hvor hun spillede sammen med Dirch Passer.
Lone Hertz har blandt andet spillet Revy på ABC-teateret og havde titelrollen i filmen Frøken Nitouche, hvor hun spillede sammen med Dirch Passer. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkivfoto)

- Jeg tænkte, at man kunne tage nogle af de her numre og så tilføje et vers eller ændre lidt i teksten, hvis man må for forfatteren, så den er aktuel i dag, siger Max Hansen.

I 2021 vil der for eksempel være numre af Osvald Helmuth på programmet, og der vil også være numre, som Lone Hertz tidligere har sunget.

- Det er klart, at når man har en levende legende med på scenen, siger Max Hansen uden at løfte sløret yderligere for, hvilke numre der er tale om.


Coronaen har ændret på arrangementet

De fleste revyer i Danmark blev aflyst i sommeren 2020, men det lykkedes at afholde Revyperler i Rødvig – dog på en utraditionel måde.

- Der var lige noget optimisme for kulturlivet i nogle uger i sommer, fortæller revydirektørassistent Tom Bang.

Og i de uger lykkedes det at afvikle Revyperler på Restaurant Harmonien. Her sad folk med god afstand og fik serveret mad, inden forestillingen begyndte. 

Læs også
Sommerens eneste revy havde premiere: - Vi glæder os som små børn
Læs også
Sommerens eneste revy havde premiere: - Vi glæder os som små børn

- Vi genopfører med den model, vi afviklede med i sommer, for det viste sig at være et rigtig godt format, fortæller Tom Bang.

Udover Lone Hertz og Max Hansen medvirker Charlotte Amalie Kirkegaard Kehlet og Emil Birk Hartmann også i forestillingen. Mathias Grove vil igen være kapelmester.

Sådan så det ud, da Revyperler blev afholdt i sommers med god corona-afstand:


Nyhedsoverblik