Sommerens eneste revy havde premiere: - Vi glæder os som små børn

Her til aften var der premiere på årets eneste sommerrevy. Rødvig Revyen er aflyst på grund af corona og i stedet erstattet af Harmoniens Revyperler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var både rød løber og garanti for grin i Rødvig på Stevns her til aften. Cirka 100 spændte gæster var mødt op til premiere på sommerens eneste revy; Harmoniens Revyperler.

quote Det er herligt, og vi glæder os som små børn

Keld Heick, musiker

Revyen er sat op på få uger, efter den årlige Rødvig Revy – ligesom landets øvrige revyer – blev aflyst på grund af coronavirus. Derfor var det også et revyhungrende publikum, der nød en forfriskning inden showstart.

- Jeg tror, det bliver smaddergodt. Fordi Max Hansen og (Anne Karin, red.) Broberg, det kan ikke slå fejl, sagde en forventningsfuld Anne-Mette Hviid fra Magleby.

Artiklen fortsætter under billedet.

Gæsterne var spændte før showstart.
Gæsterne var spændte før showstart. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Premiereforestillingen havde også fået prominent besøg. Musikparret Keld og Hilda Heick var således blandt publikummet, og også her var der glæde at spore over at nippe til lidt revy på en ellers tørlagt sommer.

- Det er herligt, og vi glæder os som små børn. Vi havde jo ikke regnet med, at vi skulle til revy i år, så det er en dejlig overraskelse, lød det fra Keld Heick.

Artiklen fortsætter under billedet.

Keld Heick glædede sig meget til premiere på sommerens eneste revy.
Keld Heick glædede sig meget til premiere på sommerens eneste revy. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Stablet på benene på rekordtid

Revyer landet over har ellers mødt en hård skæbne denne usædvanlige sommer. Cornavirus med dertilhørende afstandskrav og forsamlingsbegrænsninger har været skyld i, at de sommertraditionelle revyer har måttet aflyse.

Det gjaldt også for den årlige Rødvig Revy, Revyperler, som er blevet afholdt på Restaurant Harmonien siden 2009. Men restaurantens forpagter, Harry Böckmann, ville ikke lade sommeren være revyfri.

- Jeg tænkte jo, at Max Hansen (medvirkende skuespiller og instruktør, red.) og jeg kunne lave en fantastisk sommerrevy. Og så den eneste i Danmark, det kunne jo være ekstrasjovt, fortæller Harry Böckmann.

Han ringede derfor til den erfarne revyskuespiller Max Hansen for en måned siden. Han var med på idéen på trods af, at de skulle sætte en revy op på rekordtid.

Artiklen fortsætter under billedet.

Max Hansen medvirker blandt andre i revyen.
Max Hansen medvirker blandt andre i revyen. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

- Det har været lidt hårdt ind imellem. Der har været nogle lange nætter. Men vi har gået på, fordi vi ville have det op at stå, siger Max Hansen.

- 16 timer på arbejde hver dag for at få det op at køre, men det er blevet rigtigt godt. Vi er så stolte og glade, supplerer Harry Böckmann.

Ikke til at komme uden om corona

Når Rødvig Revy under normale omstændigheder fremfører Revyperler på scenen i Restaurant Harmonien, er det med 200 gæster i salen. Men corona tillader kun det halve. Ligesådan er antallet af skuespillere på scenen begrænset til tre i modsætning til 5-6 stykker normalt.

Det lader dog ikke til, at coronaen afskrækker publikum.

- Vi har solgt rigtigt mange billetter. Mere end forventet, siger Harry Böckmann.

Artiklen fortsætter under billedet.

100 mennesker var til revy her til aften.
100 mennesker var til revy her til aften. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Forestillingen Harmoniens Revyperler indeholder både revyklassikere og helt nye numre. Og det er jo svært at komme helt uden om årets store samtaleemne, der samtidigt er årsag til den noget prekære situation for revyer såvel som nærmest alle andre aspekter af tilværelsen. De gør dog et forsigtigt forsøg i Harmoniens Revyperler.

- Selve ordet bliver aldrig nævnt. Men selvfølgelig kan vi ikke komme uden om corona, så vi kommer omkring det i flere forskellige numre, fortæller Max Hansen.

Harmoniens Revyperler har sidste forestilling fredag d. 21. august. Holdet består af skuespillere Max Hansen, Anne Karin Broberg, Jeff Schjerlund og kapelmester Mathias Grove Madsen.