Kæmpesommerhuse kan være på vej på Stevns - naboer bekymrede

Ved Rødvig på Stevns kan op mod 25 store sommerhuse være på vej. Det bekymrer nabo-sommerhusejere og nærliggende campingplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Op mod 25 store sommerhuse kan være på vej på Stevns.

Entreprenøren Skanlux har således forelagt Stevns Kommune en plan om at bygge sommerhusene, der vil være op mod 375 kvadratmeter store.

Sommerhusene skal bygges på et markområde ved Højstrupvej.

Den plan bekymrer Ingelise Nordenhof, der har sommerhus lige op ad området og er forkvinde for Grundejerforeningen Havnelev Enghave.

- 25 store sommerhuse med plads til 20 gæster i hver af dem vil unægtelig give mere støj, mere lys, og der vil formentlig også komme larm om natten. Jeg ved ikke, om vores ugle fortrækker til et andet område, siger hun.

Samme bekymring har Per Raymond Jensen, der ejer det nærliggende Rødvig Camping.

- For det første tænker vi jo, som de fleste, at der kommer støj og uro. Og så tænker man selvfølgelig også, hvad det gør for området her, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

-	For det første tænker vi jo, som de fleste, at der kommer støj og uro. Og så tænker man selvfølgelig også, hvad det gør for området her, siger Per Raymond Jensen, der ejer det nærliggende Rødvig Camping.
- For det første tænker vi jo, som de fleste, at der kommer støj og uro. Og så tænker man selvfølgelig også, hvad det gør for området her, siger Per Raymond Jensen, der ejer det nærliggende Rødvig Camping. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir – TV2 ØST

Udvalg skal tage stilling

Området er udlagt som sommerhusområde i den seneste kommuneplan fra 2017. Nu skal Plan-, Miljø- og Teknikudvalget tage stilling til, om de vil arbejde hen mod en lokalplan for området, der indbefatter Skanlux’ sommerhusprojekt.

- Vi har alle de her fantastiske turiststeder, men vi vil gerne have nogle flere overnatningsmuligheder. Og så skal det afvejes mod, at det skal gøres bedst muligt i forhold til det område, det bliver lagt i, siger Flemming Petersen (V), der er formand for udvalget.

Han forstår udmærket, at naboer til området stiller sig på bagbenene over for planerne.

- Når man bor op til et område, der ikke er bebygget, er det klart, man bliver bekymret for, hvordan det kommer til at se ud. Hvis vi siger ja, er et også vores pligt, at det bliver gjort bedst muligt, siger udvalgsformanden.

Artiklen fortsætter under billedet.

-	Når man bor op til et område, der ikke er bebygget, er det klart, man bliver bekymret for, hvordan det kommer til at se ud. Hvis vi siger ja, er et også vores pligt, at det bliver gjort bedst muligt, siger formand for Plan-, Miljø- og Teknikudvalget, Flemming Petersen (V).
- Når man bor op til et område, der ikke er bebygget, er det klart, man bliver bekymret for, hvordan det kommer til at se ud. Hvis vi siger ja, er et også vores pligt, at det bliver gjort bedst muligt, siger formand for Plan-, Miljø- og Teknikudvalget, Flemming Petersen (V). Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir – TV2 ØST

Også hos bygherren, Skanlux, er der forståelse for, at deres byggeplaner skal tage højde for naboer og omgivelser.

- Noget af den her bekymring, som nybyggerier helt naturligt afføder, den vil vi lytte indgående til. Vi vil tænke meget over, hvad det her betyder for lokalområdet, siger ejer og direktør i Skanlux, Bjørn Krogh Andersen.

Sag fra Falster

Fornyeligt har en sag om 10 kæmpesommerhuse ved Marielyst på Falster skabt en del furore.

Naboer var utilfredse med, at sommerhusene blev opført og indbragte sagen til Planklagenævnet, som vurderede, at en byggetilladelse til de ti store sommerhuse på over 200 kvadratmeter i Marielyst Ferieby på Falster var udstedt i strid med lokalplanen.

Læs også
Snævert flertal freder kontroversielle kæmpesommerhuse
Læs også
Snævert flertal freder kontroversielle kæmpesommerhuse

Sommerhusenes skæbne blev afgjort på et byrådsmøde i april, hvor et snævert flertal vedtog at lave en ændringsplan for området, så sommerhusene ikke skulle rives ned.

I Rødvig er der stadig lang vej til, at sommerhusene bliver opført, og Ingelise Nordenhof er som sådan heller ikke modstander af, at nye sommerhuse kommer til, men hun håber, at de bliver i en mindre størrelsesorden, end dem, der er på tegnebrættet.

- Der må gerne komme nogle flere sommerhuse, som kan dele den her perle med os, men det skal være under betryggende forhold for både os og for naturen, konstaterer hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

-	Der må gerne komme nogle flere sommerhuse, som kan dele den her perle med os, men det skal være under betryggende forhold for både os og for naturen, siger Ingelise Nordenhof, der har sommerhus lige op ad området og er forkvinde for Grundejerforeningen Havnelev Enghave.
- Der må gerne komme nogle flere sommerhuse, som kan dele den her perle med os, men det skal være under betryggende forhold for både os og for naturen, siger Ingelise Nordenhof, der har sommerhus lige op ad området og er forkvinde for Grundejerforeningen Havnelev Enghave. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir – TV2 ØST

Den 8. juni er der møde i Plan-, Miljø- og Teknikudvalget, hvor medlemmerne skal beslutte sig for, om de vil arbejde videre med den fremlagte sommerhusplan. 

Hvis de vælger at gøre det, vil en længere proces begynde hen mod en eventuel vedtagelse i byrådet.


Nyhedsoverblik