Handlekraftige borgere stopper vanvidsbilist med tårnhøj promille

En 23-årig mand blev søndag anholdt for spirituskørsel, efter han blev stoppet i bil af to kvinder fra Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kraftigt slingrende varevogn fik to kvinder fra Stevns til at reagere, da de søndag kom kørende på landevejen ved Strøby.

Flere gange var varebilen slingret over i den modsatte vejbane, og kvinderne turde derfor ikke afvente politiet. Derfor overhalede kvinderne varebilen, hvorefter de begyndte at bremse stille og roligt ned foran den. Det resulterede i, at varebilen stoppede. Herefter kontaktede de Midt- og Vestsjællands Politi, som hurtigt var fremme.

Heldigvis kom der ingen modkørende, og den slingrede bilist påkørte ikke noget undervejs.

- Hvis ikke det havde været for de to kvinder, så havde vi ikke opdaget eller anholdt manden, så det var virkelig godt, at de handlede og reagerede så hurtigt, så der ikke nåede at ske noget, siger Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

I varebilen sad en 23-årig mand fra Slovakiet, som arbejder i Danmark. Han var kraftigt påvirket af alkohol. Den efterfølgende blodprøve viste en promille på 2,69.

Tyveri af bilen

Politiet kontaktede ejeren af varebilen. Han havde ikke givet den 23-årige lov til at låne den. Derfor blev den 23-årige sigtet for brugstyveri af bilen.

Da bilen er stjålet, kan den ikke beslaglægges af politiet, som det ellers hedder sig, når en fører bliver sigtet for vanvidsbilisme.

Den 23-årige slovak blev søndag løsladt efter blodprøveudtagelsen, men igen mandag blev han anholdt i sagen, efter resultatet fra blodprøven forelå.

I dag bliver manden fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde sigtet for vanvidskørsel og brugstyveri.