Frisører om snarlig genåbning: - Det er hækkesaksen, vi skal have frem

Mange frisører har fået travlt tirsdag morgen efter regeringen og flere partier mandag aften blev enige om en ny genåbningsplan.

Lokkerne er efterhånden blevet lange hos rigtige mange mennesker efter tre måneders nedlukning af frisørerne. Men nu ser det ud til at ventiden snart er ovre.

Ifølge den nye genåbningsplan, der blev vedtaget mandag aften, må de liberale erhverv, herunder frisører, igen fatte saksen den 6. april .

- Vi glæder os utrolig meget. Nu er der igen noget at stå op til, siger Thomas Carlsen, indehaver af frisørsalonen Salon Carlsen i Høng.

Han ser ofte sine kunder i byen, og han kan se, der venter et stort stykke arbejde.

- Det er hækkesaksen, vi skal have frem, siger Thomas Carlsen.

Travl morgen

Salon Carlsen har, ligesom andre frisører, været lukket ned siden december, og har savnet sine kunder, og kunderne har tilsyneladende også savnet dem.

- Det eksploderede jo fuldstændigt. Jeg får mails hver gang, der er en ny booking af en tid. Jeg har været nød til at slå min telefon på lydløs, ellers får jeg jo stress, siger Thomas Carlsen, der understreger, hvor glad han er for de mange bookinger.

- Det er fantastisk dejligt at se, at kunderne ikke bare har fundet en udekørende frisør, at de har ventet og er klar til at bakke os på på den anden side.

Det samme mener Charlotte Klint, der har frisørsalonen Park by Klint i Store Heddinge. Også hun har haft en udsædvanlig travl morgen.

- Der er kommet rigtig mange opringninger og rigtig mange mails, men jeg synes bare, det er dejligt. Det viser vi er savnet, og kunderne er positive. Jeg er fortrøstningsfuld, siger Charlotte Klint. 

Park by Klint
Foto: Charlotte Klint

Hos rigtig mange frisører melder de om travlhed. Det fælles bookingssytem, som mange frisører bruger, Salonbook.one, er der over en times ventetid på at komme igennem tirsdag formiddag.

- Systemet går meget langsomt, og det er jo fordi, der er belastning på. Jeg kan se, det går stærkt med tiderne. Det bliver man glad for, fortæller Charlotte Klint.

Mundbind og papirclips

En af forudsætningerne for, at frisørerne igen kan åbne, er, at der vil være krav om brug af mundbind eller visir, og så vil der være krav om brug af coronapas. Det vil sige, man enten skal være vaccineret eller have en negativ coronatest, der maksimalt er 72 timer gammel. Det gør dog ikke spor, mener Charotte Klint. 

- Det med, at folk skal vise negativ coronatest, det er helt fint for mig. Det er ikke noget problem. Hvis det er det, der skal til for, at vi åbner, så er det fint. Jeg har ikke en eneste kunde, der har brokket sig.

Artiklen fortsætter under billedet.

Thomas Carlsen mener, at mundbind og coronapas er til at leve med, så længe frisørerne får lov at holde åbent.
Thomas Carlsen mener, at mundbind og coronapas er til at leve med, så længe frisørerne får lov at holde åbent. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Charlotte Klint blev selv smittet med corona i december, højst sandsynlig af en kunde, tror hun, derfor synes hun, det er en god ide med nogle retningslinjer. Og skal man klippe kunder, der også har mundbind på, findes der også en løsning på det.

- Der er nogen, der har været så smarte, at hvis man tager en papirclips, så kan du bruge den og tage mundbindet om i nakken i stedet for rundt om ørerne. Ellers tager man mundbindet af ved øret, og holder det ved kinden, så kan man klippe rundt ved øret. Det er ikke noget problem, det er bare en vane, siger Charlotte Klint.

Også Thomas Carlsen mener, at mundbind og coronapas er til at leve med, så længe de får lov at holde åbent.

- Vi vil gerne tilbage på arbejde, og der bliver coronapasset en del af vores fremtid. Hvis det er det, der skal til, og vi får en hverdag igen, så er vi sluppet billigt, siger Thomas Carlsen.

Hos frisør Verner Petersen har telefonerne ringet siden klokken 7 i morges.