Dreng på flugt anholdt

Drengen blev genkendt i toget på vej mod Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 17-årig dreng, som natten til onsdag flygtede fra den sikrede døgninstitution Stevnsfortet, at blevet anholdt nær den tyske grænse.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Han blev truffet i toget, som var på vej sydpå mod Padborg, siger Peter Mortensen, vagtchef Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også
17-årig med banderelationer er flygtet fra sikret institution
Læs også
17-årig med banderelationer er flygtet fra sikret institution

Den 17-årige blev genkendt af andre passagerer i toget, hvorefter der blev slået alarm til Sydøstjyllands Politi, som kunne anholde drengen på stationen i Padborg.

Ifølge politiet forløb anholdelsen uden nogen form for dramatik. Drengen overgives nu til Kriminalforsorgen, inden han efter planen skal retur til Stevnsfortet.

Flere unge er flygtet

Drengen sad varetægtsfængslet i surrogat og flygtede fra Stevnsfortet onsdag klokken 01.47, hvorefter politiet søgte efter ham i området med adskillige hundepatruljer.

Knap tre timer senere blev eftersøgningen indstillet, og politiet delte et billede af den 17-årige i håbet om, at offentligheden kunne hjælpe med at fange ham.

Læs også
Optiker knust efter indbrud: - Mit livsværk er i ruiner
Læs også
Optiker knust efter indbrud: - Mit livsværk er i ruiner

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvordan det er lykkedes den 17-årige at flygte. Ligesom de heller vil oplyse, hvad drengen var varetægtsfængslet for. Han blev dog af politiet ikke vurderet til at være farlig over for andre.

Den sikrede institution Stevnsfortet ligger på det sydøstlige Stevns øst for Rødvig i en del af de bygninger, der under den kolde krig udgjorde Stevnsfortet.

Det er ikke første gang, at unge har flygtet fra Stevnsfortet i år. Både i juli og august kunne TV2 ØST således berette om, hvordan unge flygtede fra den ellers sikrede institution.


Nyhedsoverblik