17-årig med banderelationer er flygtet fra sikret institution

Efter tre uger på fri fod har Københavns Politi udsendt en offentlig efterlysning af 17-årig, der er flygtet fra Stevnsfortet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Københavns Politi efterlyser en 17-årig dreng, som er flygtet fra den sikrede institution Stevnsfortet.

Drengen flygtede den 18. juli, og onsdag har politiet så valgt at gå ud med en offentlig efterlysning med navn og foto.

Den efterlyste er Taif Abdul Baki Hassan. Han har bandetilknytning, og inden han flygtede, sad han varetægtsfængslet for blandt andet frihedsberøvelse og grov vold begået i København.

Taif Abdul Baki Hassan er 171 cm høj, spinkel af bygning og med kort, mørkt hår. Han er sidst set i Vanløseområdet, hvor han også har bopæl.

Politiet opfordrer alle, der har set ham eller ved, hvor han befinder sig, til at kontakte politiet på telefonnummer 114.

Stevnsfortet hører under Region Sjælland

Stevnsfortet, hvor drengen flygtede fra, er en sikret døgninstitution for børn og unge. Her er unge, som blandt andet sidder varetægtsfængslet i surrogat, og der er ti pladser.

Institutionen hører under Region Sjælland og ligger i Midt- og Vestsjællands Politis område. Politikredsen oplyser, at det lykkedes den unge dreng at flygte ved at hoppe over et hegn.

Samme metode brugte to andre unge på 17 og 18 år, der også lykkedes med at flygte dagen efter - altså 19. juli.

Deres tur i friheden blev dog kortvarig, da de efter fire timer blev fundet igen takket være borgere i Stevns Kommune, som hjalp politiet med, hvor de skulle lede.

I en udtalelse fra Stevnsfortet hedder det, at "det er yderst sjældent, at der er unge, der rømmer institutionen."

De to rømninger midt i juli har fået konsekvenser. "De sikkerhedsmæssige udfordringer" er blevet udbedret, lyder det i en mail til Ritzau. Men Stevnsfortet går ikke i detaljer med forandringerne.