Åbning af længe ventet besøgscenter - Dronningen stod klar med saksen

Onsdag blev det længe ventede besøgscenter Stevns Klint Experience indviet af Dronning Margrethe. Den officielle åbning af centeret begynder fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en glædens dag på Stevns, da det nye besøgscenter Stevns Klint Experience onsdag slog dørene op.

Klar med saksen, stod Dronning Margrethe forrest, da det røde bånd skulle klippes og det længe ventede besøgscenter kunne indvies.

quote Det er en fantastisk dag.

Steen Bonke Sørensen, besøgscenterets direktør.

Ifølge besøgscenterets direktør Steen Bonke Sørensen forløb alt efter planen.

- Det er en fantastisk dag. Vi har arbejdet på det her i mange, mange år og virkelig givet den gas. Og det lykkedes, siger en glad direktør efter dagens indvielse.

Ifølge besøgscenterets direktør Steen Bonke Sørensen har de alle arbejdet hårdt for at få alt til at lykkes.
Ifølge besøgscenterets direktør Steen Bonke Sørensen har de alle arbejdet hårdt for at få alt til at lykkes. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

Det 1.900 kvadratmeter store besøgscenter skal fortælle historien om Stevns Klint, og ikke mindst historien om det, som er hele grunden til, at klinten på det østlige Sjælland i 2014 blev klassificeret som UNESCO-verdensarv.

quote Forhåbentlig skaber det nogle arbejdspladser og noget omsætning, og dermed gør Stevns endnu stærkere end det er i dag

Borgmester Henning Urban Dam (S)


Stevns Klint er UNESCO Verdensarv, fordi den rummer historien om den store masseuddøen for 66 millioner år siden, hvor mere end halvdelen af Jordens dyrearter uddøde – herunder dinosaurerne.

Ifølge Tove Damholt, verdensarvschef ved Stevns Klint Experience, er det netop den fortælling, man kan opleve i besøgscenteret.

-  I udstillingen møder man blandt andet smukke fossiler, digitale spil, dinosaurskelet og meteoritter, fortæller hun.

Ifølge Tove Damholt, verdensarvschef, var det en "meget begejstret" Dronning Margrethe, som hun viste rundt på det nye besøgscenter.
Ifølge Tove Damholt, verdensarvschef, var det en "meget begejstret" Dronning Margrethe, som hun viste rundt på det nye besøgscenter. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

Stevns Kommunes borgmester, Henning Urban Dam (S), var også at finde blandt gæsterne til dagens åbning. Og han har store forventninger til besøgscenterets formåen:

- Forhåbentlig skaber det nogle arbejdspladser og noget omsætning, og dermed gør Stevns endnu stærkere end det er i dag, siger han.

Steen Bonke Sørensen
Læs også
Besøgscenter skal fortælle om massedød - nu er direktøren ansat
Steen Bonke Sørensen
Læs også
Besøgscenter skal fortælle om massedød - nu er direktøren ansat

Foran det nye besøgscenter var mange lokale borgere mødt op med flag, for at få et glimt af dronningen. Men selve besøgscenteret måtte de se langt efter, da onsdagens åbningen af Stevns Klint Experience kun var for særligt indbudte. Dog afholdes der allerede torsdag en særlig åbning for lokalbefolkningen i området.

Stevns Klint
Læs også
Får millioner til lokal udvikling af verdensarv: - Det kommer til at gøre en kæmpe forskel
Stevns Klint
Læs også
Får millioner til lokal udvikling af verdensarv: - Det kommer til at gøre en kæmpe forskel

Den officielle åbningsweekend for Stevns Klint Experience begynder på fredag. Lørdag afholdes åbningsdag for børn.

Det store projekt har i alt kostet 80 millioner kroner.Nyhedsoverblik