Voldsomme besparelser vedtaget: - Det er enormt pinligt

På et kommunalbestyrelsesmøde onsdag aften er der blevet vedtaget en handleplan for, hvor der skal spares i Sorø Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Onsdag aften er en handlingsplan for besparelser i Sorø Kommune netop blevet vedtaget.

Den betyder blandt andet, at kommunen skal spare på områder, der ligger under sundhedsudvalget, børne- og ungeudvalget og socialudvalget.

Og det er kommunalbestyrelsesmedlem Anne Madsen (S) langt fra begejstret for, fortæller hun til TV2 ØST onsdag aften.

- Jeg havde jo forventet det, men jeg synes, det er enormt pinligt faktisk, og jeg synes, at det er trist, at de besparelser, som vi (Socialdemokratiet, red.) havde foreslået overhovedet ikke vandt fremme, siger hun.

demo budget sorø
Læs også
Kommunale besparelser er ikke et særsyn - ekspert forudser flere genåbnede budgetter
demo budget sorø
Læs også
Kommunale besparelser er ikke et særsyn - ekspert forudser flere genåbnede budgetter

Socialdemokraterne mente, at man kunne spare mere på politisk og administrativt niveau, end det er endt med.

- Vi synes, at det er svært at gå ud og sige til borgerne, at det politiske niveau slet ikke ville spare på deres egne vederlag eller på udvalgsstrukturer, siger Anne Madsen og tilføjer:

- Vi havde foreslået nedlæggelse af udvalg og færre medlemmer i nogle udvalg og så videre, og vi har også foreslået besparelser på centraladministrationen, det blev fejet af bordet.

Gert Jørgensen (K), borgmester i Sorø Kommune. I baggrunden ses demonstrerende borgere, der er utilfredse med besparelserne.
Gert Jørgensen (K), borgmester i Sorø Kommune. I baggrunden ses demonstrerende borgere, der er utilfredse med besparelserne. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Inden aftenens møde talte TV2 ØST med borgmester Gert Jørgensen (K), der understregede, at det ikke var en nem opgave, politikerne stod overfor.

- Det er altid svært både at være politiker og være borger, børn eller ældre, når der skal skæres i et budget, sagde han.

Men der var dog lyspunkter.

- Det er en situation, som er blevet væsentligt forbedret. Udgangspunktet var, at vi skulle spare 49,2 millioner kroner, og det er nu reduceret til 33 millioner kroner, sagde borgmesteren, der ikke lykkedes med at lave en bred aftale om besparelserne.

split-soroe
Læs også
Partier uenige om besparelser forud for ekstraordinært budgetmøde
split-soroe
Læs også
Partier uenige om besparelser forud for ekstraordinært budgetmøde

Og det var netop størrelserne på besparelserne på administrationen, som der var uenighed om.

- Det er fordi, der er nogle, der mener, at man kan drive en kommune uden at have en administration. Det mener vi faktisk ikke. Det er ikke muligt at understøtte alle velfærdsområderne, hvis vi ikke har en administration eller borgerservice, sagde borgmesteren. 


Nyhedsoverblik