Stenkast ved motorvej var stenslag

Betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi konkluderer, at der var tale om et stenslag og ikke et stenkast ved en hændelse torsdag eftermiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet rykkede torsdag eftermiddag og aften ud til en hændelse på Vestmotorvejen, hvor en bil fik knust forruden af en sten. Mistanken var, at der var tale om en sten kastet fra en motorvejsbro.

ARTIKLEN ER OPDATERET
Artiklen er blevet opdateret, efter politiets undersøgelser konkluderede, at der var tale om et stenslag og ikke et stenkast.

Anmeldelsen om stenen indløb ved Sorø hos politiet klokken 15.50 - og heldigvis kom ingen noget til ved hændelsen. En bil har dog fået knust sin forrude ved hændelsen.

Kort efter afspærrede politiet to broer, der leder henholdsvis kørende og gående trafik hen over Vestmotorvejen fra Rustkammervej.

På stedet er flere hundepatruljer, tre politibiler og en indsatsledervogn.

Konklusionen fra politiet var dog klar - der er efter alt at dømme tale om et stenslag.

Læs også
Mistanke om stenkast lukkede motorvej - politi efterlyser person
Læs også
Mistanke om stenkast lukkede motorvej - politi efterlyser person

- Vi mener ikke, at der har stået nogen på broerne. Derfor tror vi, at det nok er et stenslag med en sten slynget afsted af enten en forankørende bil eller en modkørende, siger politiets vagtchef Mikkel Kærgaard.

Der er i øjeblikket stor opmærksomhed på stenkast mod kørende trafik på motorvejen efter en lang række hændelser i Sverige, hvor danske biler rammes af kastede sten.

Disse to broer i Sorø er i skrivende stund spærret af politiet.
Disse to broer i Sorø er i skrivende stund spærret af politiet.

I Sverige har politiet blandt andet indsat droner i jagten på mulige stenkastere.

Også i vores område har stenkast fornylig givet problemer. Det var således mistanke om stenkast ved Bårse, der fredag fik politiet til at vælge at lukke Sydmotorvejen, mens sagen blev efterforsket.


Nyhedsoverblik