Mistanke om stenkast lukkede motorvej - politi efterlyser person

Politiet lukkede fredag en del af Sydmotorvejen på grund af mistanke om stenkast. Nu efterlyser de en person, der stod på motorvejsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var anmeldelse om et muligt stenkast, der tidligere fredag var årsag til, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lukkede en del af Sydmotorvejen for trafik.

- En kvinde kører i sin bil i nordgående retning, og da hun kører under broen ved afkørsel 39 Bårse, bliver bilen ramt af – formentlig – en sten. Hun fortæller, at hun på broen kan se en person i sort regnjakke med en cykel ved siden af, fortæller Lars Denholt, der er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Klokken 13.27 meddelte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter, at de spærrede motorvejen i nordgående retning fra afkørsel 40 Udby, fordi de var i gang med at undersøge et forhold ved afkørsel 39 Bårse. Klokken 14.40 oplyste politiet, at motorvejen igen var farbar.

- Hvis den sten er kastet af nogen, som ikke har haft handsker på, er der mulighed for, at der kunne være afsat noget DNA. Derfor har vi gået dernede med hunde for at undersøge, om vi kunne finde spor, forklarer Lars Denholt.

Læs også
Politiefterforskning lukkede motorvej i nordgående retning
Læs også
Politiefterforskning lukkede motorvej i nordgående retning

Vagtchefen oplyser, at de endnu ikke har fundet noget, der kan afklare, om der var tale om et hændeligt uheld eller et stenkast, men at de arbejder videre med det, de har fundet i undersøgelsen.

Børn i bilen

Kvinden, der førte bilen, er Hanne Lücking Petersen. Hun var på vej med sine to børn på bagsædet mod Ruds Vedby, hvor de bor. Hun sad i sine egne tanker, da hun nærmede sig afkørslen ved Bårse.

- Da der begynder at komme lys på den anden side af motorvejsbroen, kommer der et brag af den anden verden, så jeg skriger halvforskrækket, fortæller Hanne Lücking Petersen, der hurtigt bliver gjort opmærksom på skaden i forruden af sin ældste søn fra bagsædet.

Et stenslag med en diameter, der, ifølge Hanne Lücking Petersen, svarer til to 20-kroner, har sat sig i ruden. Hun kigger med det samme i bakspejlet, hvor hun ser en person iført sort regnjakke stå på broen med en cykel ved sin side.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser stenslaget i Hanne Lücking Petersens bil ud.
Sådan ser stenslaget i Hanne Lücking Petersens bil ud. Foto: Hanne Lücking Petersen

Hanne Lücking Petersen fortæller, at hun kørte i inderste spor, da hændelsen skete, og at der ikke var andre biler omkring hende i nordgående retning. Da hun kørte af ved afkørslen ved Bregentved, kontaktede hun politiet.

- Jeg har fået stenslag før, og det har aldrig givet så stort et knald og heller ikke set sådan ud, fortæller Hanne Lücking Petersen om årsagen til, at hun valgte at tage kontakt til politiet.

Hverken Hanne Lücking Petersen eller hendes børn kom til skade ved hændelsen.

Tager det meget alvorligt

Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi understreger, at de ikke endnu ved, om der var tale om en sten, der blev kastet bevidst. Men det er noget, politiet ser med stor alvor på.

De seneste måneder er adskillige danske biler blevet ramt af stenkast på en motorvejsstrækning i Sverige, og i 2016 blev en tysk kvinde slået ihjel og hendes mand invalideret, da en 30 kilo tung betonklods blev kastet fra en motorvejsbro og bragede ind gennem forruden på bilen på den Fynske Motorvej. I ingen af sagerne er en gerningsmand fundet.

- Hvis det viser sig at være en ny stenkast-sag, så ser vi på det med stor alvor. For det kan, som vi har set herhjemme, have fatale konsekvenser, hvis stenen er så stor, at den ryger gennem ruden, siger Lars Denholt.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil som et led i deres efterforskning meget gerne tale med personen, som Hanne Lücking Petersen så stå på broen i sit bakspejl.

- Hvis man har været ude på broen klokken cirka 11.49 iført en – formentlig – sort regnjakke med en cykel, må man meget gerne henvende sig, eller hvis man har kendskab til personen, der har stået på broen.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik