Skole sender elever hjem efter flere uger med coronasmitte

Over tre uger med stigende coronasmittede i en 4. klasse på Ruds Vedby Skole var dråben. Selvom reglerne ikke dikterer det, er klassen nu sendt hjem i en uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge reglerne skal skolerne ikke længere sende hele klasser hjem, når en klassekammerat er smittet med corona. 

Men på trods af det har ledelsen på Ruds Vedby Skole i samarbejde med skolebestyrelsen og Sorø Kommunes børnechef, Henrik Madsen, alligevel valgt at sende 23 elever fra 4. klasse hjem i en uge. 

Klassen har nemlig på tre en halv uge haft syv elever med corona.

- Vi kan ikke se nogen stopklods på det. Vi startede med at have én smittet elev om ugen, og nu er intervallet mellem de smittede blevet kortere, siger skolelederen på Ruds Vedby Skole, Jonas Høgh Sloth.

For at sikre at undervisningen rundt omkring på skolerne fortsætter, er reglerne i dag, at eleverne skal testes for at forsøge at kontrollere smitten.

- Testserien starter forfra, hver gang en bliver smittet. Når den går i gang hele tiden, er der altså elever, der er blevet testet 15-20 gange. Det er lidt voldsomt for en fjerdeklasse, så jeg synes, vi har presset dem til det yderste, siger Jonas Høgh Sloth.

Klar med onlineundervisningen igen

Ifølge skolelederen er det med opbakning fra forældrene, at fjerdeklassen den næste uge må tilbage til onlineundervisningen. 

quote Vi har en forældregruppe og en børnegruppe, som også bliver bekymret

Jonas Høgh Sloth, skoleleder, Ruds Vedby Skole

- Vi har en forældregruppe og en børnegruppe, som også bliver bekymret, for det er ikke ret lang tid siden, det her var en farlig sygdom, siger Jonas Høgh Sloth. 

Eleverne må derfor tilbage til hjemmeundervisningen, som de fleste blev vant til under nedlukningen af Danmark. 

- Det er jeg ikke nervøs for, og vores lærere er heldigvis super omstillingsparate, siger skolelederen. 

Om andre klasser kan ende i en lignende situation, kan Jonas Høgh Sloth ikke udtale sig om på nuværende tidspunkt. Han mener, det er en vurdering fra sag til sag. 

- Det er jo beklageligt, at vi er nået hertil. Men jeg tror, det er svært at finde den rigtige retningslinje og måde at gøre det på, og nu er vi endt her i dette tilfælde, siger han.