Plejer at have huset fyldt til påske – i år reddes omsætningen af take-away

Påskebuffet som take-away er blevet mødt med stor interesse, oplever Restaurant Støvlet Katrines Hus, der har forsøgt sig med nye indtægtsmuligheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag morgen vil et hold på i alt seks kokke stå klar i køkkenet på Restaurant Støvlet Katrines Hus. Forude venter en hel dag – og aften – hvor der skal forberedes den traditionelle påskebuffet.

Der kommer dog ingen gæster og sætter sig til bords inde i restauranten for at nyde den megen mad. Det har corona-restriktionerne sat en stopper for i nu snart fire måneder. Derimod skal mere end 400 kuverter sendes ud af huset i de fem påske-helligdage som take-away, fortæller Lars Mortensen, ejer af Restaurant Støvlet Katrines Hus:

quote Alt vores take-away har i hvert fald været med til at hjælpe os godt igennem

Lars Mortensen, indehaver, Restaurant Støvlet Katrines Hus

- Jeg regner med, vi kommer op på 450 kuverter inden mandag. Folk bliver ved med at bestille, siger han.

For ham har gæsternes interesse for take-away spillet en stor rolle for økonomien i restauranten på fjerde måned med corona-nedlukning.

- Det er med til at holde gang i forretningen. Nu har vi været lukket ned siden 7. december – og derfor har det været lidt svært at finde omsætning til at dække alle vores omkostninger, forklarer indehaveren og tilføjer:

- Alt vores take-away har i hvert fald været med til at hjælpe os godt igennem, så vi kommer ud på den anden side uden at vi skal gældsætte os fuldstændig vanvittigt.

Uden take-away-bestillingerne kunne påsken i værste fald have kostet Lars Mortensen "et par hundrede tusinde" kroner:

- Det er det, vi i hvert fald omsætter for her i påsken – derfor betyder det rigtig meget for den samlede økonomi i disse tider, siger han.

Nyt forretningsområde

Ifølge restauranternes brancheorganisation Horesta, så har erfaringerne med take-away dog været blandede, men generelt er oplevelsen blandt de restauranter – der under corona har forsøgt sig med take-away – at opbakningen var større under første nedlukning i foråret 2020 sammenlignet med anden, nuværende nedlukning.

Andre igen har derimod øjnet et helt nyt marked med take-away – det gælder blandt andre for Restaurant Støvlet Katrines Hus, fortæller Lars Mortensen:

- Nu har vi kørt med take-away i så lang en periode – at det også fremadrettet er noget, der kommer til at betyde noget for vores forretning – her har vi fået et ekstra segment, vi kan koble på de andre ting, vi har at tilbyde.

Restauranterne står ifølge den genåbningsplan, et flertal i Folketinget har vedtaget, tidligst til at kunne genåbne 21. april for servering – i første omgang kun udendørs, imens indendørs servering ventes at følge efter 6. maj 2021 – i begge tilfælde skal gæsterne kunne fremvise et corona-pas.