Pige talte i telefon under overfald: - Mor, mor, mor, hjælp mig

I dag var fjerdedagen i retssagen mod den 33-årige mand, der står tiltalt i Kirkerup-sagen. Her er en opsummering af de vigtigste punkter, der kom frem.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvor gårsdagens retsmøde var præget af lukkede døre og referatforbud – startede fjerdedagen i Kirkerup-sagen med at et af de allerede udstedte referatforbud blev hævet.

Det betyder, at pressen nu må formidle, hvad de to betjente fortalte, de så, da de fandt den 13-årige pige fra Kirkerup, 27 timer efter hun var blevet bortført.

Sammenlignet med i går var der i dag flere timer, hvor pressen var inden- i stedet for udenfor døren til Retslokale 6 ved Retten i Næstved.

Det er her, en 33-årig mand sidder på anklagebænken, tiltalt for blandt andet frihedsberøvelse, voldtægt og drabsforsøg på en dengang 13-årig pige fra Kirkerup i 2023, samt frihedsberøvelse og drabet på den 16-årige Emilie Meng i 2016.

Tiltalen omfatter også et overfald samt forsøg på bortførelse og voldtægt af en efterskoleelev i Sorø.

Det var hende, der i dag var indkaldt for at afgive sin forklaring.

Hvor hendes forklaring foregik for lukkede døre, fik pressen derimod lov til at være med og høre, hvad pigens mor kunne fortælle.

Følg retssagen i podcasten “Strafbart”. Du finder den på Apple Podcasts, på Spotify eller hvor du ellers lytter til podcasts:

 

Fra vidneskranken fortalte pigens mor, at hun talte med sin datter den aften i november 2022, hvor hun blev overfaldet i nærheden af sin efterskole i Sorø.

Hun talte med sin datter, mens hun gik tur ved skolen, og mens de talte sammen, hørte hun pludselig datteren skrige.

- Som jeg aldrig har hørt hende skrige før, fortalte moren, der var berørt af at genfortælle om oplevelsen.

Hun fortalte videre, at hun også hørte en mandestemme. Men hun kunne ikke høre, hvad han sagde.

Kort efter blev der lagt på.

Læs også
Elev overfaldet ved efterskole
Læs også
Elev overfaldet ved efterskole

Moren ringede straks til efterskolen og fik fat i en lærer, der ville sende én ud og lede efter den dengang 15-årige efterskoleelev.

Alt imens sporede hun datterens mobiltelefon via appen Find my iPhone.

Imens forsøgte hendes mand at ringe og fik efter 10-15 minutter kontakt med datteren.

- Så skriger hun bare, "mor, mor, mor, hjælp mig".

Moren fortalte, at oplevelsen har påvirket hendes datter meget. Hun har mareridt og er stoppet med at dyrke gymnastik.

Det er den 33-årige tiltalt for:

  • Langvarigt at have frihedsberøvet 17-årige Emilie Meng, som han mødte ved eller nær Korsør Station natten til den 10. juli 2016. At have udsat hende for voldtægt, slået hende ihjel formentlig ved kvælning og derefter lagt hendes lig i en sø i Borup. Her blev det fundet 24. december samme år.

  • At have truet en 15-årig efterskoleelev med en kniv om aftenen den 8. november 2022 i Sorø. At have slået hende flere gange og have forsøgt at få hende ind i en bil for at frihedsberøve hende langvarigt og voldtage hende, hvilket mislykkedes, fordi hun skreg op.

  • Med sin bil at have kørt ind i en 13-årig pige kort før middag den 15. april 2023 i Kirkerup ved Slagelse, så hun faldt af cyklen. At have frihedsberøvet hende i godt et døgn, og i den tid have udsat hende for grove seksuelle overgreb, samt have haft til hensigt at slå hende ihjel, hvilket mislykkedes, fordi politiet befriede hende.

  • Besiddelse af pornografisk materiale af personer under 18 år og brud på knivloven.

  • Den 33-årige nægter sig skyldig i anklagerne, hvad angår den 17-årige og den 15-årige. Han har delvist erkendt anklagerne om den 13-årige, men det står ikke klart, hvad han erkender.

Kilder: Anklageskriftet.

Vidneforklaringen fra Sorø foregik onsdag eftermiddag, efter at formiddagen var gået med en gennemgang af gerningsstedsundersøgelsen fra Kirkerup og den 33-åriges hjem.

Her kom det blandt andet frem, at bilinspektøren efter at have undersøgt både den 33-årige mands bil og pigen fra Kirkerups cykel konkluderede, at det er overvejende sandsynligt, at bilen har påkørt cyklen.

Læs også
Var ikke forberedt på at finde pige i live
Læs også
Var ikke forberedt på at finde pige i live

Manden har tidligere erkendt, at han påkørte pigen, men at der var tale om et uheld.

Ligeledes kom det frem, at der i den 33-åriges hjem blev fundet sko med jord, hvor sålerne matchede det aftryk, der blev sikret ved gerningsstedet ved Kirkerup.

Næste retsmøde er fredag den 24. maj.

Her vil anklagemyndigheden fremlægge dokumentation, der har forbindelse til overfaldet i Sorø.


Nyhedsoverblik