Motorvej var spærret efter biljagt - to personer anholdt

Syv-otte patruljevogne har søndag formiddag jagtet en bil, som siden er bragt til standsning efter en påkørsel på Vestmotorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vestmotorvejen mellem Sorø og Slagelse var søndag formiddag spærret en lille time i retningen mod Fyn.

Vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kent Edwardsen kunne kort før klokken 11 oplyse til TV2 ØST, at man var "massivt til stede", men henviste for yderligere til kollegerne i Midt- og Vestsjællands Politi.

Her bekræfter vagtchef Henrik Olesen, at der er tale om en eftersættelse – altså biljagt, som er endt på motorvejen lidt vest for Sorø.

quote Det starter som en anmeldelse om en bilist, som andre bilister har mistanke om, er narko- eller spirituspåvirket

Henrik Olesen, vagtchef, Midt- og Vestsjællands Politi

- Den er startet i Roskilde, gået via Vestegnen og ned til Sorø og Slagelse, hvor bilen er blevet påkørt for at standse den. Der er ingen personskade, forklarer vagtchefen og tilføjer:

- Der er to anholdte.

De to personer befandt sig i samme bil.

Søndag eftermiddag oplyser vagtchef Henrik Olesen til TV2 ØST, at det var en anmeldelse med mistanke om narkokørsel, der ledte politiet på sporet af bilen.

- Det starter som en anmeldelse om en bilist, som andre bilister har mistanke om, er narko- eller spirituspåvirket på grund af sin kørsel, forklarer han og tilføjer:

- Vi sender patruljer ud på Holbækmotorvejen indadgående mod Vestegnen, og bilen vil ikke standse.

Presset ud i autoværn

Omkring Vestegnen bliver der ifølge vagtchefen kastet noget ud fra bilen, hvilket politiet på nuværende tidspunkt eftersøger, alt imens bilen fortsætter sin færd ad Køge Bugt-motorvejen og siden Vestmotorvejen.

- Den kører med hastigheder, der svinger mellem 120 og 170 kilometer i timen og laver hasarderede overhalinger og forbi-kørsler, siger Henrik Olesen og tilføjer:

- Motorvej er noget skidt at lave stop på, men vi får samlet nogle køretøjer og får ham presset ud i autoværnet og midterrabatten og bliver også påkørt, så han ikke kan køre videre.

Ved standsningen af bilen sker der ingen personskade, og politiet kan efterfølgende anholde to personer. 

- Vi har foretaget to anholdelser – og de her her inde i øjeblikket, siger Henrik Olesen.

Ifølge vagtchefen er der tale om to yngre mænd fra politikredsen.

I alt otte patruljer fra Midt- Vestsjællands, Vestegnens og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi medvirkede til at få bilen bragt til standsning.

En fotograf på stedet oplyser til TV2 ØST, at mellem syv og otte patruljer er på stedet.

Motorvejen var som følge af politiets arbejde på stedet helt spærret efter afkørsel 37 Sorø som følge af politiets arbejde.

politiaktion

Ved 11.30 tiden oplyser politiet til TV2 ØST, at vejen så småt er ved at blive genåbnet. Motorvejen blev kort efter genåbnet i begge spor.

Søndag eftermiddag oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at føreren af bilen vil blive fremstillet i grundlovsforhør.

- Efter formiddagens eftersættelse, som endte i Sorø, har Anklagemyndigheden besluttet, at føreren skal fremstilles i grundlovsforhør mandag på grund af. grove overtrædelser af Færdselsloven og Straffeloven. Passageren i bilen er sigtet for overtrædelse af Knivloven og løsladt, lyder det således i et tweet.