Politi påkører ung vanvidsbilist efter biljagt - vidner søges

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi søger vidner efter en biljagt tirsdag aften i Maribo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en længere biljagt måtte politiet tirsdag aften påkøre en bilist ved Maribo på Lolland, da chaufføren ikke ville standse.

Det fortæller vagtchef Kent Edvardsen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi onsdag morgen.

- Vi ville gerne i kontakt med føreren af bilen, da han havde en nummerplade, der ikke stemte overens. Og så gik det ellers derudaf over de vilde vover, siger vagtchefen.

Han vurderer, at bilen kørte over 30 kilometer, før politiet fik den standset. Politiet satte efter manden klokken 20.12, og klokken 20.35 var han standset.

- Han kører noget hasarderet på de mindre veje og over landevejene, siger Kent Edvardsen.

Biljagten skete i området omkring Knuthenborg Safaripark og skovene i området omkring parken. På et tidspunkt blev der også kørt inde i Maribo by.

21-årig anholdt

Bag rattet sad en 21-årig mand. Han er anholdt og sigtet for diverse overtrædelser af den nye lov om vanvidsbilisme, fortæller vagtchefen.

Mandens bil er blevet beslaglagt af politiet. Den unge mand, der var alene i bilen, var desuden påvirket, melder politiet.

Ved et grundlovsforhør onsdag er bilisten blevet varetægtsfængslet frem til den 11. maj. I retten kom det desuden frem, at manden tidligere har gjort noget ligende. 

Søger vidner

Politiet søger nu efter vidner til biljagten, der eventuelt måtte undvige den pågældende bil. Der er tale om en sort Volkswagen Polo.

- Vi søger, om der er en eller flere bilister derude, som har måtte foretage en handling for ikke at blive påkørt. Dem hører vi meget gerne fra, hvis de ikke allerede har talt med os, siger Kent Edvardsen.

Vidner kan kontakte politiet på telefon 1-1-4. 

Opdatering
Klokken 14.57: Artiklen er opdateret med, at bilisten er varetægtsfængslet frem til den 11. maj.