Lonnies butik måtte ikke åbne - men så trillede hun varerne tværs gennem byen

Butikker i storcentre skal fortsat holde lukket - men i Sorø har en butiksejer fået en kreativ idé.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lonnie Dencker var lige ved at juble, da regeringen i sidste uge besluttede at lade butikkerne åbne igen. Hun ejer nemlig tøjbutikken Bille & Bølle, der ligesom resten af detailhandlen har holdt lukket i to måneder.

Jublen udeblev dog, for hendes butik ligger i Sorøs butiksarkade, og søndag fik hun klart svar: Arkaden tæller som et storcenter og skal derfor holde lukket. Noget måtte gøres, erkendte Lonnie Dencker, som frygtede at miste sine kunder for altid.

quote Det handler om overlevelse. Helt konkret

Lonnie Dencker, butiksejer

- Der skal ikke meget til for, at folk går på nettet eller kører derhen, hvor der er åbent. Så det handler om at holde fast i de kunder, jeg har. De er jo mit levebrød.

Derfor tog hun sagen i egen hånd - bogstaveligt talt endda.

Lonnie Dencker har frygtet, at mange kunder ville finde andre steder at handle, hvis ikke hun snart kunne åbne sin butik.
Lonnie Dencker har frygtet, at mange kunder ville finde andre steder at handle, hvis ikke hun snart kunne åbne sin butik. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Lukket café gav pote

Søndag aften gav hun sig til at ringe rundt for at undersøge, om man midlertidigt kunne flytte butikkens arealer til et andet sted, hvor man gerne må holde åbent. Mange syntes dog ikke, det gav mening med en kort, midlertidig udlejning, indtil arkaden i Sorø måtte åbne igen.

Men på Kulturcafé Ludwig i Sorø er der lukket for både foredrag, musik og alle de andre arrangementer, caféen normalt lægger hus til. Derfor var der hurtigt bid, da Lonnie Dencker meldte sig som lejer af lokalerne.

Læs også
To måneder nedlukning er slut: - Jeg har haft angstanfald og været bekymret
Læs også
To måneder nedlukning er slut: - Jeg har haft angstanfald og været bekymret

- Så mødtes vi klokken 9 i morges, og så fandt vi begge frem til en aftale, vi kunne leve med, og så fik jeg nøglerne med det samme, siger hun til TV2 ØST..

Hun har derfor brugt mandagen på at trille et rullebord fyldt med varer fra butikken i arkaden til de nye, midlertidige lokaler på caféen.

- Det er ikke optimalt, men på den anden side er det også sjovt, griner Lonnie Dencker, der dermed også har fået dagens motion - og mere til.

Butiksarkaden i Sorø tæller som et storcenter. Derfor har Lonnie Dencker nu rullet sine varer hele vejen til byens coronalukkede kulturcafé i stedet.
Butiksarkaden i Sorø tæller som et storcenter. Derfor har Lonnie Dencker nu rullet sine varer hele vejen til byens coronalukkede kulturcafé i stedet. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Det handler om overlevelse

Selvom det betyder, at hun skal betale husleje for to lokationer, ser Lonnie Dencker intet alternativ. For kunderne har savnet hende, og dem vil hun for alt i verden holde fast i.

- Alle mine kunder er rigtig søde og spørger hele tiden, hvornår vi må åbne. Det var dét, der gav mig blod på tanden til, at vi skulle i gang.

- Det handler om overlevelse. Helt konkret, siger Lonnie Dencker til TV2 ØST.

Bille & Bølle i Sorø
Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Nyhedsoverblik